Görele kemençe günleri sona erdi

Görele kemençe günleri sona erdi

Kemençe ve Horon Günleri TRT ve Kültür Bakanlığı sanatçılarının verdiği konserlerle sona erdi.

Kemençe ve Horon Günleri TRT ve Kültür Bakanlığı sanatçılarının verdiği konserlerle sona erdi

Görele Belediyesi tarafından dördüncüsü düzenlenen Kemençe ve Horon Günlerinin üçüncü ve son gününde sahneyi önce kemençe üstatları Katip Şadi, Mehmet Sırrı Öztürk ve TRT Kemençe Sanatçısı Naci Keskin"in yanı sıra mahalli sanatçılar aldı.

Kemençe ve Horon Günlerine  katılanlar gün boyu kemençe ve mahalli sanatçıların sahne almasıyla horon oynadı.Akşamın ilerleyen saatlerinde ise TRT ve Kültür Bakanlığına bağlı Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği sanatçılarının sahne almasıyla ise ayrı bir atmosfer yaşandı.

  İlçenin birçok yatırımlarına ve sosyal etkinliklerine katkı sağlayan Görele Dernekler Birliğine (GDB) bağlı dernek başkanları ve yöneticileri de katıldıkları Kemençe ve Horon Günleri Etkinliklerinde birer selamlama konuşması yaptı.Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu"nun bütün dernekler adına teşekkür plaketi verdiği Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol  Kardaş, gurbette olsalar da ilçede yaşayanlardan daha çok memleketlerini düşündüklerini kaydetti.

Kardaş,” Gurbette yaşıyoruz ama memleketimiz için bir çok sosyal ve kültürel manada hizmet yapma gayreti içerisinde bulunuyoruz. Memleketimizin kalkınması içinde yapılması gerekenlere sahip çıkıyoruz.Bu manada önce Giresun"a üniversite, Görele"ye fakülte sloganıyla yola çıktık. Giresun üniversitesi kuruldu.Şimdi sırada fakülte var. Fakülte için dernekler olarak bir gayret içerisindeyiz. Ancak bu yeterli değil. İlçemiz de esnafıyla, yaşayanlarıyla destek vermesi gerekmektedir.Bunun için hepimize görev düşmektedir.”dedi.

        Yapılan bu konuşmanın ardından bir Kemençe ve Horon Günleri daha Zekai Tunca ve Tuğrul Şan"ın konseriyle sona erdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.