Giresunlulardan kıyılar yok oluyor tepkisi

Giresunlulardan kıyılar yok oluyor tepkisi

Giresun Türçek Şube Başkanı Hakan Aranır yazılı bir açıklama yaparak yol yapımının hala Giresun sahil ve koylarını yok ettiğini ileri sürdü.

Giresun Türçek Şube Başkanı Hakan Aranır yazılı bir açıklama yaparak yol yapımının hala Giresun sahil ve koylarını yok ettiğini ileri sürdü.

Adanır yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “ Yol yapımı bittikten sonra bile büyük bir hevesle kıyı alanlarına saldıran, dişlerinin arasından deniz suyu ve kan damlayan yokediş/”hak ediş” ilişkisi bütün iştahıyla devam ediyor.

Espiye-Tirebolu arasında, yol inşaatından kurtulduğu anlaşılan bir kısım kıyı alanı yakalanarak hapsediliyor. Bir çok canlıya ve doğal hayata yardım ve yataklık ettiği anlaşılmış olacak ki kıyılara idam fermanı verilmeye devam ediliyor.

Deniz bize su atıyor bahanesiyle denize kayalar döküyoruz. Planlanlarda bulunan,  “T” adı verilen ve yolun karada kalabilmesi için çakılan dev çivilerden ibaret olan yapılar  pahalı olduğu için artık yapmaktan vaz geçiliyor ve kıyılar daha kötü bir şekilde yok edilmeye devam ediliyor.

Başından bu yana söylediğimiz gibi plansız ve vahşi yol yapımı dağdan heyelan, denizden taş gelebilir levhalarıyla donanmış durumda. Bir çok yerde yeni dolgularla yapılan yanlışı yeni yanlışlarla pansuman etmeye çalışmaktayız.

İlimiz doğal alanlarına yapılan bu saldırılar karşısında sessiz durmayacağız, kıyı kanununu ve çevre kanunu hiçe sayan bu saldırıyı yapanların cezalandırılması, alanın tekrar eski hale getirilmesi için ve bu ihlale göz yumanların belirlenmesi için savcılığa suç duyurusunda bulunmaktayız.

Bir an önce bu alandaki problemin deniz ve yol bilimlerine uygun bir şekilde çözülmesini diliyoruz” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.