Gİresun'da engelliler şenliği sürüyor

Gİresun'da engelliler şenliği sürüyor

Bedensel Engelliler Spor Şenliği, Giresun'da sürüyor. Şenliğin ikinci gününde açılış töreninin ardından basketbol müsabakaları yapıldı.

Bedensel Engelliler Spor Şenliği, Giresun'da sürüyor.
Şenliğin ikinci gününde açılış töreninin ardından basketbol müsabakaları yapıldı.


Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilk kez Giresun'da yapılan bu şenliğe katılan 11 ilden 150 sporcuyu konuk etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.


Şenliğin, yüzme, basketbol, masa tenisi ve havalı silahlar atıcılık dallarında yapılacağını kaydeden Taşkesen, ''Engelli, engelsiz sağlıklı insanlar yetiştirmek devletimizin anayasal görevidir'' dedi.


Sporun engelli insanlar için daha da önemli olduğunu ifade eden Taşkesen, ''Engelli insanlarımıza karşı görevlerimizi belki bütçe imkânları çerçevesinde, belki imkanlarımızın dar oluşundan dolayı çok fazla yerine getiremiyoruz. Engellilerimizle ilgili sorunlarda belki de daha da az şeyler yapıyoruz. Bizler bu eksikliği hissettiğimizden dolayı bir şekilde bu şenliği düzenlemek istedik'' diye konuştu.


Şenliğin açılış törenine, Vali Yardımcısı Osman Beyazyıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Bıyık, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alaaddin Pahsa, Keşap Kaymakamı Tamer Orhan, Yağlıdere Kaymakamı Ahmet Dilsiz ve bazı daire müdürleri ile sporseverler katıldı.


Bedensel Engelliler Spor Şenliği, yarın yapılacak yüzme ve basketbol müsabakaları ile devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.