Giresun'a 2 milyon taşkın ödeneği

Giresun'a 2 milyon taşkın ödeneği

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Giresun sınırları dâhilinde taşkın ve heyelan gibi afetlerin yerleşim yerlerine ve vatandaşlara vereceği zararları en aza indirmek için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Giresun sınırları dâhilinde taşkın ve heyelan gibi afetlerin yerleşim yerlerine ve vatandaşlara vereceği zararları en aza indirmek için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Temür, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, taşma riski en üst düzeyde olan derelerden başladıkları ıslah çalışmalarında önemli aşamalar kaydettiklerini belirtti.

“Uygulamaya koyduğumuz ıslah projeleri kapsamında Keşap İlçesi merkezinin taşkınlardan korunması için 2006'da Keşap Deresi ıslah çalışmalarına başlandı. Proje kapsamında dere çevresinde 2 bin 199 metre beton duvar yapılması planlandı ve iş tamamlandı. Ancak yüzde 25 oranında ilave imalat talebi doğdu ve bu talep karşısında keşif artışına gidildi. İlave iş için Çevre ve Orman Bakanlığı nezdinde yürüttüğümüz çalışmalar sonucu 500 bin YTL ek ödenek aktarımı sağlandı.”

“AKSU, BOĞACIK VE GÖKGÖZ DERELERİ DE EK ÖDENEK KAPSAMINDA”

AK Parti Milletvekili Temür, Dereli İlçesi merkezinden geçen Aksu Deresi'nin de aşırı yağışlarda taştığını, bu nedenle ilçe merkezinin belirli bölümlerinin zarar gördüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Dereli İlçesi'nin taşkın tehlikesinden korunması amacıyla dere çevresine 2 bin 840 metre beton duvar yapılmasını öngören projenin ihalesi geçen yıl gerçekleştirildi. Çevre ve Orman Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz ile dere ıslah çalışmaları için bir milyon YTL ödenek aktarımı sağladık. Bu ödenek ile dere ıslah projemiz bitme noktasına gelecektir. Ayrıca bin 515 metre beton duvar, 2 bin 361 metre istifli tahkimat yapılarak ıslah edilmesi planlanan merkez Boğacık ve Gökgöz Deresi'nin ıslah çalışmalarının ihale edilmesi ve başlaması amacıyla 200 bin YTL ödenek aktarılmıştır.

Büyük Güre Deresi'nin ıslah çalışmaları kapsamında bölge halkımıza büyük bir hizmet vereceğini düşündüğümüz bir projeyi daha uygulamaya koymanın mutluluğu içindeyiz. Girişimlerimiz sonucu Güre Deresi üzerine 23 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğinde Büyük Güre Köprüsünü ek yatırım programına aldırdık. Çıkardığımız 300 bin YTL ödenek ile köprünün ihalesi yapıldı ve yıl sonunda bitirilmesi hedeflendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.