Giresun yaylarında imar çalışmaları

Giresun yaylarında imar çalışmaları

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Odası Giresun Şube Başkanı Ahmet Yusufağaoğlu, Giresun'un yaylalarında imar çalışmalarında meslek ...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Odası Giresun Şube Başkanı Ahmet Yusufağaoğlu, Giresun'un yaylalarında imar çalışmalarında meslek odalarının görüş ve önerilerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti.


Yusufağaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, inşaat mevsiminin başlaması ile birlikte turizm merkezi ilan edilen Kümbet, Bektaş ve Kulakkaya yayla merkezlerinde ruhsatsız ve mevcut dokuya aykırı yapılaşmalarda artış yaşandığına dikkat çekti.

   Yerel gazetelere "satılık ev" ilanlarının yaylalarda ruhsatsız yapılaşmanın geldiği noktayı açıkça ortaya koyduğunu ifade eden Yusufağaoğlu, “Özellikle Kümbet Yaylası'nda yürütülmekte olan imar planı çalışmalarında, yerleşik alan uygulaması ile yapılaşma izni muhtarlıklara ve köy ihtiyar heyetine bırakılmıştır.

   Bu durum yetersiz olan yapı denetiminin daha da kötüleşmesine neden olacağı açıktır. Bu nedenle yaylalarla ilgili imar çalışmalarında meslek odalarının görüş ve önerileri dikkate alınmalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.