Giresun Tıp Fakültesi'nden yardım çağrısı

Giresun Tıp Fakültesi'nden yardım çağrısı

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü, Giresun'un kaderini değiştireceğine inandığı Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi projesine sahip çıkılmasını istedi.

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü, Giresun'un kaderini değiştireceğine inandığı Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi projesine sahip çıkılmasını istedi.

Üniversitenin resmi internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada, Giresun Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi'nin 2007 yılında kurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, Tıp Fakültesi'nin gelişimini sağlamak amacıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile protokol yaptıklarını anımsatılarak, bu eğitimöğretim yılında Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne öğrenci alınacağı kaydetti.


Tıp fakültesi hastanesi binasının bulunmadığı, bu durumun fakültenin gelişimi için yakalanan heyecanın azalmasına neden olduğu vurgulanarak," Üniversite yönetimi, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ni Giresun Üniversitesi'ne ve Giresun'a kazandırmak için yetkisi dahilinde olanları yapmış, ancak bu yaptıkları bugüne kadar bir hastaneye kavuşmamıza yetmemiştir.

Çünkü hastane işinin çözümü Sağlık Bakanlığı'na bağlıdır ve üniversitenin bakanlık üzerinde bir etkisi ve iş yaptırma gücü bulunmamaktadır" denildi.
Açıklamada, üniversite tarafından Tıp Fakültesi için Giresun Kale Devlet Hastanesi'nin talep edildiği, ancak bu devrin bugüne kadar yapılan tüm girişimlere rağmen gerçekleştirilemediğine dikkat çekildi.


Üniversite yönetiminin, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin, Kale Devlet Hastanesi'nde bir an önce devreye girmesini istediği ve bunun için elinden geleni yapmakta olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:


" Üniversite Yönetimi olarak, bazı hususları bir kez daha kamu oyunun bilgisine sunmakta yarar vardır. Giresun Üniversitesi'nin 2007 yılı bütçesi 21 milyon YTL'dir. Üniversite yönetimi olarak inanıyoruz ki, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi eylemli olarak devreye girerse, ilk yılda bu bütçeye yakın bir rakamın, ikinci yılda bu bütçenin iki katı bir rakamın, üçüncü yılın sonunda da 100 milyon YTL civarında bir kaynağın bütçe dışında üniversite tarafından kullanılması ve kent ekonomisine girmesi mümkün olabilecektir.

Bu ciddi bir meblağdır. Buna ilave olarak, Giresun merkezden ve ilçelerinden başka illere giden hastalar için, hem hastaların hayati tehlikeleri, hem de ulaşım ve taşıma sorunları ortadan kalkmış olacak, Giresunluların parası Giresun'da kalmış olacaktır. Tüm Giresunlular'ın ve Giresun'a gönül vermiş, Giresun'u sevenlerin, bu haklı, hukuken mümkün ihtiyacın karşılanmasında, konuyu sahiplenmeleri ve usulüne uygun olarak devreye girmeleri, herkesin beklediği ve arzu ettiği bu hedefe ulaşılmasına hizmet edecektir.

Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin, Giresun'un kaderini değiştirecek son derece önemli bir proje olduğuna inanıyoruz ve bu inancımızı paylaşan herkesi, projeye sahip çıkmaya davet ediyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.