Giresun şehidine ağladı

Giresun şehidine ağladı

Kars'ın Kağızman ilçesinde, terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Piyade Onbaşı Zülküf Tekin, memleketi Giresun'un Alucra ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Onbaşı Zülküf Tekin için Alucra ilçesi Merkez Camii'nde bir cenaze töreni düzenlendi. Törene Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, 3. Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral İlhan Bölük, Giresun Jandarma ve Garnizon Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, Giresun Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, şehit erin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Mustafa Taşkesen, şehitliğin çok yüksek bir mertebe olduğunu ve herkese nasip olmayacağını söyledi. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış vatanın bu günlere şehitler sayesinde geldiğini anlatan Taşkesen, şehitleri her zaman rahmet ve minnetle yad edeceklerini ifade etti.

Törende şehit askerin yakınları gözyaşlarına boğulurken, güçlükle ayakta duran şehit babası Şit ve annesi Sultan Tekin'i Giresun Jandarma ve Garnizon Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz teselli etti. Cenaze törenine katılanlar terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

Şehit Onbaşı Zülküf Tekin, ikindi namazını müteakıben kılınan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde Alucra Şehitliği'nde toprağa verildi.
Henüz 8 aylık asker olan 1987/3 tertip Piyade Onbaşı Zülküf Tekin, Kars'ın Kağızman ilçesi Devebük kırsalında çıkan çatışmada şehit olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.