Gerilim giderek yükseliyor

Gerilim giderek yükseliyor

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mustafa Arslan, gereksiz gerilimlerle ülkenin istikrarını bozmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

  Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mustafa Arslan, gereksiz gerilimlerle ülkenin istikrarını bozmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi.
  Mustafa Arslan, son dönemdeki siyasi hareketlenme ve parti kapatma davasının ekonomiyi olumsuz etkilediğini ve ülkedeki tansiyonu arttırdığını belirtti. İş dünyasının önünü göremediği için çok rahat hareket edemediğini ifade eden Arslan, "İş dünyası bazı kaygılarından dolayı işini geliştirmekten çekiniyor ve atılımlar yapamıyor. Paralar daha emin yerlerde bankalar yada gayri menkullerle değerlendirilmeye çalışıyor.

  Bu nedenle istihdamdan uzaklaşılıyor. Yatırım yapmak isteyenler sonucu bekliyor. Herkesin kafasında parti kapatma olasılığı nedeniyle kriz yaşanabilir mi kaygısı var" dedi.

  Piyasada yapılan alışverişlerin ise kredi kartlarıyla yapıldığını ve bunun büyük bir risk oluşturduğunu savunan Arslan şöyle konuştu:
"Kredi kartlarının durumu da pek parlak değil. Örneğin bin YTL geliri olan bir kişinin cebinde her bankadan kredi kartı var. Kullanırken çok rahat, ancak yarını düşünmeden yapılan bu harcamalar çok kötü sonuçlar doğuracaktır. Kredi kartı borcundan dolayı adresini değiştirenlerin olduğunu duyuyoruz. Bankalar sürekli kredi kartı dağıtıyor. Sonuç ne olacak hepimiz merakla ediyoruz.

  Zaten kredi kartını zamanında ödeyen müşteriler bankalar için makbul müşteriler değil. Çünkü zamanında ödenmeyen borçlardan
faiz gelirleri elde ediliyor" diye konuştu.

  Türkiye'de ekonomide genel anlamda bir sıkışıklık olduğunu ancak Karadeniz Bölgesi'nde özelikle Ordu ve Giresun'da bunun daha şiddetli yaşandığını dile getiren Arslan, "Bu bölgede çok fazla sanayi ve fabrika olmamasından dolayı çok fazla para akışı olmuyor. Dolayısıyla çalışan insan sayısı da çok az.

  Herkesin bildiği gibi bölgenin en önemli geçim kaynağı olan fındıkta son dönemde para etmiyor. Ayrıca TMO'nun piyasaya mal satması fiyatları daha da düşürdü. Bu nedenle bölge halkı genele göre daha sancılı
bir dönem geçiriyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.