Gazilere iftar Yemeği
Ordu'da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi.
Ordu'da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi.
Öğretmenevi'nde düzenlenen 200 kişilik iftar yemeğinin düzenlendiği alan katılımcılara küçük gelince yemeğe katılan şehit aileleri subaylar ve basın mensupları ayakta kaldılar.
Düzenlenen iftar yemeğinde organizasyon eksikliği nedeniyle salona sığmayan katılımcılardan bir kısmı ıftara katılamadan ayrılmak zorunda kaldılar.
Şehit ve gazi aileleri salonda yer bulamayınca, garnizon komutanı subay ve as subaylara ordu evin de yemeklerini yemelerini istedi böylelikle şehit ve gazi alileriene yer açılabildi.
Yemeğe Ordu Valisi Ali Kaban, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Belediye Başkanı Seyit Torun, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek, Emniyet Müdürü Ali Tom, İl Müftüsü Veysel Çakı'nın yanı sıra şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.
Ordu Valisi Ali Kaban, yemek sonrası yaptığı konuşmada, gaziler gününün bir güne has olmaması gerektiğini söyledi. Bu tür organizasyonlarla birlik ve beraberlik duyguların en üst seviyeye ulaştığını belirten Vali Kaban, her zaman gazilerin yanında olacaklarını ve bu vatanın onlar sayesinde ayakta kaldığını kaydetti. İl Müftüsü Veysel Çakı'nın dua ettiği sırada bazı şehit yakınlarının duygulu anlar yaşadığı gözlendi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.