Fiskobirlik yine darda

Fiskobirlik yine darda

Maddi dar boğazdan bir türlü kurtulamayan ve üreticilere aldığı ürünün bedeli olan yaklaşık 135 trilyon lira civarındaki borcunu ödeyemeyen Fiskobirlik'in,hükümet tarafından son olarak yağlığa ayrılması için çıkarılan kararname ile rahatlamak isterken iyi

Maddi dar boğazdan bir türlü kurtulamayan ve üreticilere aldığı ürünün bedeli olan yaklaşık 135 trilyon lira civarındaki borcunu ödeyemeyen Fiskobirlik'in,hükümet tarafından son olarak yağlığa ayrılması için çıkarılan kararname ile rahatlamak isterken iyice sıkıntıya girdiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre TMO'nun depolarında bulunan 320 bin ton dolayındaki fındığın 30 bin tonluk bölümünün yağlığa ayrılmak üzere çıkarılan kararnamenin ardından TMO bu fındığın Fiskobirlik'e verilmesini benimsemiş böylece Fiskobirlik'in alacağı bu fındığı işleyip satarak 20 trilyon lira civarında bir maddi kaynağa ulaşması hedeflenmişti.

Ancak yine edinilen bilgilere göre TMO tarafından Fiskobirlik'e kilosunun 1.10 YTL den vereceği geçmiş yıllara ait 30 bin tonluk fındığa karşılık FKB yönetiminden teminat göstermesini istedi. Elinde Giresun'daki Entegre İşleme Tesisleri ile Ordu'da kurulu bulunan Ordu Soya Yağ Fabrikası bulunan Fiskobirlik'in 30 trilyon lira tutan fındık bedeline karşılık bu iki kuruluştan birisini TMO'ya teminat göstermesinin FKB yönetimince tartışıldığı ileri sürüldü.

TMO'ya gerekli teminatın gösterilmesinin ardından yağlık için ayrılma kararı çıkarılan 30 bin tonluk fındığın devrinin Fiskobirlik'e yapılacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.