FİSKOBİRLİK desteklenmeli

FİSKOBİRLİK desteklenmeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Milletvekili Murat Özkan, fındığın sahibinin FİSKOBİRLİK olduğunu, bu nedenle birliğin mutlaka devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Milletvekili Murat Özkan, fındığın sahibinin FİSKOBİRLİK olduğunu, bu nedenle birliğin mutlaka devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Özkan, bugün düzenlediği basın toplantısında, 2008 ürünü fındık hasat dönemine az bir zaman kaldığına dikkat çekti. Hasada az bir zaman kalmasına rağmen fındıkta başta alımın kimin tarafından yapılacağı ve devlet desteğinin sağlanıp sağlanmayacağı konuları olmak üzere 2008 ürünü fındıkla ilgili birçok belirsizliğin mevcut olduğunu kaydeden Özkan, bu belirsizliklerin hükümet yetkililerince yapılacak olumlu açıklamalarla giderilmesi gerektiğini vurguladı.

2008 ürünü fındık fiyatlarının da, geçen yıl açıklanan alım fiyatlarının altında olmamasını istediklerini dile getiren Özkan, "Üreticiyi tatmin edilecek fiyat hükümet tarafından açıklanmalıdır. Bizim önerimiz, fiyat konusunda geçen yılın altında olmamak şartıyla, yıllık enflasyon hesaplanarak vatandaşın eline yaşayabileceği ve maliyetini kurtarabileceği bir rakamın geçmesidir.

Destekleme alımlarının da derhal başlatılarak özellikle dar gelirli vatandaşların ürünlerini erkenden pazara sunacağı göz önüne alındığında bu insanların düşük fiyatla ürünlerini spekülatörlerin eline geçirmeden ve mağdur edilmeden çalışmalar yapılmalıdır" dedi.

Fındığın sahibinin FİSKOBİRLİK olduğunu, bu nedenle birliğin mutlaka devlet tarafından desteklenmesi gereltiğini belirten Özkan, "Fındığın sahibi FİSKOBİRLİK'tir. Birlik, fındığın sahibi, 8 milyon insanın gözbebeği, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlenmesi ve bir ticari kuruluşdur. Mevcut tesisleriyle ve bilgi birikimiyle Türkiye için bir kazanımdır.

Bu nedenle öncelikli hedef birliğin yaşatılması olmalıdır. Fındık üreticisinin sahipsiz bırakılmaması için hükümet tarafından gereken destekler birliğe yapılmalıdır" diye konuştu.

Özkan, fındık üreticilerinin de mutlaka FİSKOBİRLİK'e sahip çıkmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.