Fırınlara gramaj kontrolü

Fırınlara gramaj kontrolü

Samsun da İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belde içersindeki 43 ekmek fırınını gramaj konusunda denetledi.

Samsun da İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belde içersindeki 43 ekmek fırınını gramaj konusunda denetledi.


Temel gıda maddesi olan ekmek fırınlarında denetim yapan ekipler, çalışmalarında terazi kontrolü yaptı. Zabıta ekipleri denetimde ekmek gramajlarını ve iş yerlerinin sağlıklı şartlarda üretim yapıp yapmadığını da kontrol etti.


Samsun Fırıncılar Odası'nın almış olduğu kararla 1 Haziran tarihinden itibaren 200 gramdan 300 grama çıkarılan ekmek ile ilgili fırınlarda gramaj kontrolünü yapan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni tarifeyle 300 gram olarak 60 YKr'ye satılan ekmeğin düşük gramajda halka satışını engellemek ve haksız rekabeti engellemek için denetimlerini sıklaştırdı.


İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Alaattin Öznohut, ekmeğe yapılan gramaj ve fiyat değişikliklerinden dolayı bölgemizde bulunan fırınlarımızda eksik gramaj, düşük fiyat ve hijyen konusunda denetimlerini yaptıklarını söyledi. Noksan gramajda ekmek satan ve fiyatta usulsüzlük yapan fırınlara 5 bin YTL para cezası uygulanacağını dile getiren Öznohut, “Haksız kazanç sağlanmasına neden olan terazi ve kantarlarla ilgili denetimlerimizi sıklıkla devam ettireceğiz.

Bu konuda şikayeti olan vatandaşlarımızın Alo Zabıta 153 numaralı telefonları aramalarını istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.