Fındık meclise taşındı

Fındık meclise taşındı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık taban fiyatı ile ilgili sözlerini eleştirerek, “İyi bir fiyat verilmeyeceğinin işareti bu” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın fındık taban fiyatı ile ilgili sözlerini eleştirerek, “İyi bir fiyat verilmeyeceğinin işareti bu” dedi.


TBMM parti grubunda konuşan Baykal, Ülke ekonomisinin gidişatının kaygı verici olduğunu belirterek, “Güven araştırmasında 20 puan düşme var geçen yıldan bu yana... Enflasyon arttı, TÜFE arttı. İki rakamlı bir enflasyonla karşı karşıyayız. Merkez Bankası da devlet kendini aldatmasın.

 Enflasyon iki rakamlı olacak. Hedef yüzde 4'tü... Şimdi hedef yüzde 10'ların üzerinde... Başbakan "ne krizi Türkiye'de 167 bin araba 3 ayda satılıyor" dedi. Biz de baktık... 167 bin araba satılıyor ama 3 ayda değil 6 ayda. Bu araçların 55 bini yerli, gerisi ithal... 2007 araba sayısı 2008'in aynı dönemine göre daha fazladır. Satılan arabalar içinde yabancı payı kaygı verecek derecede azalmıştır.”


FINDIK FİYATI NE OLACAK?
“Fındık gündemde. Türkiye'de ilk kez bu tarih itibariyle hiçbir açıklama yapmamıştır” diyen CHP Genel Başkanı Baykal, bu konuda şunları söyledi; “Başbakan "biz fiyat açıklarsak fiyat düşer. O yüzden fiyatı açıklamıyoruz" diyor. Bugüne kadar hep fiyat açıklanıyordu. Senin açıkladığın rakama göre fiyat düşer ya da düşmez. İyi bir fiyat verilmeyeceğinin işareti bu...”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.