Fındık İçin Örgütlenme şart

Fındık İçin Örgütlenme şart

Ülkeyi ABD, AB, Dünya Bankası ve İMF’nin talimatları doğrultusunda pazarlayan AKP Hükümeti 2008 yılı fındık sezonu gelmesine rağmen...

TKP Ordu İl  başkanı Uğur Ataç Yaptığı açıklamada;Ülkeyi ABD, AB, Dünya Bankası ve İMF"nin talimatları doğrultusunda pazarlayan AKP Hükümeti 2008 yılı fındık sezonu gelmesine rağmen, fındık taban alım fiyatını açıklamadı.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) geçtiğimiz yıldan elinde kalan fındığı düşük fiyata piyasaya sürerek fiyatların düşmesi çabası içinde.
TMO depolarında hala tonlarca fındık var. Bu durumu bilen, fındık üreticisini faiz ve tefecilik yöntemiyle borçlandıran, bu yıl rekoltenin yüksekliğini bilen, fındık üreticisinin kanını emen 15 tane fındık ihracatsısı şirket patronunun ve bundan nemalananların ağızlarından akan salyalar ırmak oldu akıyor.
Ziraat Odaları Birliği 1 kg fındığın maliyetinin 3,54 YTL olduğunu açıladı. Oysa bu rakam geçtiğimiz yıl 4,59 YTL idi. Yani 2008 yılında 1 kg fındığın maliyeti geçen yıla göre 1,50 YTL düşmüş. Oysa ilaç,gübre, işçilik vb. girdilerde bir önceki yıla göre %50"den fazla artış meydana gelmiş.
Ne TMO"dan, ne Fiskobirlikten (FKB), ne de hükümet yetkilerinden fındığın taban fiyatı konusunda bir açıklama gelmiştir.
Üreticinin can kulağıyla açıklama beklediği yetkili kurum/kuruluş ve şahıslardan olumlu bir açıklama gelmezken (gelen açıklamalar ise üreticiyi kara kara düşündürürken) sözde fındığın tüm bileşenlerini temsil ettiği iddiasında bulunan Ulusal Fındık Konseyi (UFK) gibi Avrupa Birliği (AB) vari sivil toplum kuruluşundan çeşitli açıklamalar gelmektedir.
Bu gibi kuruluşların ( Fiskobirlik gibi üretici birlikleri tasfiye edilirken oluşan boşluğu doldurmak üzere kurulan kuruluşlar)yönetici ve karar mekanizmalarındakilerin üreticiyle uzaktan-yakından alakası yoktur. Bunlar fındık üreticisi olmadıklarından elleri nasırlı değildir ve ayakları kara lastik görmemiştir. Bunlar diğer ihracatçı şirket sahipleri gibi kan emici asalaklar, patronlar ve tüccarlardır.
Fındık Üreticilerinin Alınterlerine Sahip Çıkma Zamanı Gelmişte Geçmektedir:
Fındık Üreticisi Olan Bizler;
İşçi, emekçi, üretici kısacısı emeği, alınteriyle ve onuruyla yaşamaya çalışan bu ülke halklarının kanını memen AKP (Amerikancı, gerici , piyasacı )hükümetine karşı,
ABD, AB, İMF ve DB dayatmaları , yasaları ve talimatları doğrultusunda ülkenin sanayisini, tanımını çökerten yerli işbirlikçilerine karşı,
Yıl 12 ay başını beklediğimiz (çocuğum gibi baktığımız –bakmak ve başını beklemek zorunda olduğumuz) tüm emeğimizi verdiğimiz ürünümüze el koyan (ucuza kapatan), 1 ayda hatta 1 günde ihracat yaparak bizleri zarara uğratırken karına kar katan asalak ihracatçı patronlara karşı,
Tefeci ve kenelerin en büyüğü olan TÜSİAD, MÜSİAD gibi patron kuruluşlarına karşı ÖRGÜTLENMEYE başlamalıyız.
Bizler Ordulu-Giresunlu-Düzceli (Türkiyeli) fındık üreticileri olarak alınterimize, fındığımıza sahip çıkmanın-memlekete sahip çıkmak olduğunu biliyoruz.
Fındığı bin bir zorluğu aşarak (dünya fındığının yaklaşık %75"ini ve en kalitelisini ) üretmesini başaran bizleriz. Bizler fındık piyasasının Hamburg da değil Ordu ve Giresun olması için, bu ülke halklarının(Türk-Kürt-Laz-Çerkez-Alevi-Sünni-Rum-Ermeni) eşit ve özgür bir şekilde yaşaması için tüm onurlu insanların harekete geçeceğinden adımız gibi eminiz" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.