"Fındık almayacaksan ne için varsın?"

"Fındık almayacaksan ne için varsın?"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Trabzon Ve Rize Ziyaretinde Bölgesel Sorunların Altını Çizdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Trabzon Ve Rize Ziyaretinde Bölgesel Sorunların Altını Çizdi.

Baykal: "Karadeniz çiftçisinin boynu büküktür. İster pamuk yetiştirsin ister fındık ister çay yetiştirsin. 6 yıldır işbaşında kaldılar (AKP) bir fındık politikası oluşturmuş değiller. Fındığı kim alacak belli değil. FİSKOBİRLİK mi alacak. TMO mu alacak, Tüccar mı alacak. Yoksa alınıp alınmayacak mı o da belli değil. Çıkıyor FİSKOBİRLİK bu sene almayacağım diye açıklama yapıyor. Sen ne için varsın ya."

Baykal: "Trabzon-Batum ve Gap demiryolu bağlantıları yapılmalıdır. Trabzon"un liman kapasitesini artırılmalıdır. Trabzon Belediyesini Büyükşehir Belediyesi olarak görmek istiyoruz. CHP"nin samimi kararı vardır. Trabzon"un Büyükşehir olmasından bütün bölge yararlanır. İnşallah CHP iktidarında, limanıyla havalimanı ile demiryolu bağlantıları ile Trabzon"u Büyükşehir"e kavuşturacağız."

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Trabzon ve Rize ziyaretlerini dün gerçekleştirerek Ankara"ya döndü.

Baykal, sabah örgütüyle birlikte kahvaltıda bir araya geldi ve yerel seçimin startını verdi. Ardından Trabzon Belediyesini ziyaret etti, Başkan Canalioğlu"na destek verdi. Deniz Baykal Hamamizade İhnsan bey kültür merkezinin temel atma törenin yaptıktan sonra Karşıyaka"da park açılışı yapıp Trabzonspor"u ziyaret etti. Sonra ise Rize"nin Pazar ilçesinde belediye sarayının açılışını gerçekleştirdi.

Baykal Trabzon"daki temel atma töreninde bir saatlik konuşma ile Türkiye ve bölgesel gündemi de değerlendirdi. Baykal şöyle dedi:

"Trabzon"un liderliği tarihten geliyor, Coğrafyadan geliyor. Üniversitesi, limanı ile havalimanı ile Trabzon bütün bölgeyi ayağa kaldırabilir. Limanın kalkınması lazım.

Bir zamanlar sergilediği çekim merkezi niteliğini kaybetti Trabzon. Merkezi yatırımlardan payını alamıyor.. Kafkasya, Rusya Gürcistan bağlantıları ile dünya ile bağlantıları ile Ege"de İzmir ne ise doğu Karadeniz"de Trabzon o olmalıdır. Uluslararası bağlantıları geliştirmeliyiz. Trabzon-Batun ve Gap demiryolu bağlantıları yapılmalıdır. Trabzon"dan Batum"a demiryolu alt yapısı yapılmalıdır.

Trabzon"un liman kapasitesini artırılmalıdır. Bunlar çok önemli projelerdir. CHP"nin projeleridir. Ayrıca Trabzon belediyesini il belediye olarak değil Büyükşehir belediyesi olarak görmek istiyoruz. CHP"nin samimi kararı vardır. Trabzon"un Büyükşehir olmasından bütün bölge yararlanır. Büyükşehir kalkınmaya müsaittir. İnşallah cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, limanıyla havalimanı ile demiryolu bağlantıları ile Trabzon"u Büyükşehir"e kavuşturacağız."

İktidarın Değişme Zamanı Gledi

"6 yıllık iktidar kimseye nasip olmaz. Gönül isterdi ki, bu süre içinde ekonomik ve alt yapının temel sıkıntılarını çözmek için kullansınlar. Ama görülüyor ki, bu süre içinde halkın sorunları çözülememiş ve bu süre değerlendirilmemiştir. Artık iktidarın değişme zamanı da gelmiştir. Bu süre içinde esnafın sorunları köylünün sorunları çiftçinin sorunları çözümlenmiştir diyebilmek çok isterdim. Maalesef çiftçinin boynu büküktür. İster Pamuk yetiştirsin ister fındık ister çay yetiştirsin. 6 yıldır işbaşında kaldılar bir fındık politikası oluşturmuş değiller. Fındığı kim alacak belli değil.

FİSKOBİRLİK mi alacak. TMO mu alacak, Tüccar mı alacak. Yoksa alınıp alınmayacak mı o da belli değil. Çıkıyor FİSKOBİRLİK bu sene almayacağım diye açıklama yapıyor. Sen ne için varsın ya. Senin amacın piyasası tanzim etmektir. Yoksa FİSKOBİRLİK ne iş yapar? FİSKOBİRLİK piyasaya güçlü girmeli ki, tüccarda fiyatı yükseltsin. Ama bunlar sadece çiftçiyi değil çalışanı da ezdiler. Enflasyona ezdirdiler. Faize ezdirdiler."

Çalışana"da Şaşı Baktılar

"Çalışana zam vermediler. Pahalılık aldı başını gidiyor. Bir zeytinyağı geçen yılını 3 katı fazla fiyatına satılıyor. Bulgur, pirinç, nohut aynı şekilde. Zam yağmuru var. Türkiye baştan aşağıya borçlu. Aile borçlu. Anne baba borçlu, çocuğu borçlu. Şirketler borçlu. Her yer borçlu. Ama sayın Başbakan bu süreçte ülkenin borcunu ödeme yerine gazeteciliğe özeniyor. Damadının Genel Müdür olduğu şirkete krediler sağlıyor. Vatandaşını değil. Yandaş medyayı kalkındırıyor."


KAYNAK: Takagazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum