"Fındık 5 YTL'nin altında olmamalı"

"Fındık 5 YTL'nin altında olmamalı"

Ordu Fındık Üreticileri Derneği (ORFÜ-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Kara Taban fiyatın en az 5 YTL olmasını istediklerini söyledi.

Ordu Fındık Üreticileri Derneği (ORFÜ-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Kara Taban fiyatın en az 5 YTL olmasını istediklerini söyledi.


Ordu Fındık Üreticileri Derneği (ORFÜ-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Kara, ''Üretici fındık taban fiyatı açıklanmadan fındık işçisi çalıştırmaya korkuyor. Bu nedenle fiyatlar bir an önce açıklanmalı ve üreticinin tatmin olacağı fiyat belirlenmelidir'' dedi.

Kara, yaptığı açıklamada, yaklaşan fındık sezonu öncesi fındık taban fiyatı konusundaki beklentileri hakkında bilgi verdi.

Taban fiyatın en az 5 YTL olmasını istediklerini belirten Kara, şunları kaydetti:

''Yaklaşan fındık sezonu öncesi fındık üreticileri taban fiyatı merak etmeye başladı. Bir an önce bu fiyatın açıklanmasını bekliyoruz. İlimizde Ağustos'un ilk haftası bahçelerde fındıklar toplanmaya başlanacak. Ancak üretici fındık taban fiyatı açıklanmadan fındık işçisi çalıştırmaya korkuyor. Bunun sebebi ise fındığını düşük fiyattan satma endişesidir. Bu nedenle fiyatlar bir an önce açıklanmalı ve üreticinin tatmin olacağı fiyat belirlenmelidir.''

Fındık taban fiyatının Ulusal Fındık Konseyi ve Ziraat Odaları tarafından belirlendiğini da hatırlatan Kara, ''Bu sezon fındık rekoltesinin yaklaşık 900 bin ton olacağı yönünde açıklamalar duyuyoruz. Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman böyle rekolte olmamıştır'' dedi.

ORFÜ-DER olarak bu kadar fındık üretimi olacağını düşünmediklerini belirten Kara, fındık taban fiyatının 5 YTL'nin altında olmaması halinde üreticilerin ancak rahatlayabileceğini söyledi.

''Bizler fındık üreticisini temsil ediyoruz ve üreticilerin ortak isteğini kamuoyu ile paylaşıyoruz'' diyen Kara, ''İnşallah üreticilerimizin beklediği bir fiyat açıklanır'' dedi.
Samanyoluhaber.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum