Fındık 4 lira !

Fındık 4 lira !

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker'in yaptığı açıklamada fındığın kilosunun 4 YTL olduğunu söyledi.

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker'in yaptığı açıklamada fındığın kilosunun 4 YTL olduğunu söyledi.

Eker düzenlediği basın toplantısı ile bir ay gecikmeli olarak 2008 ürünü fındık fiyatını açıkladı. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Giresun kalite fındığı 4, Levant kalite (Ordu ve diğer iller) fındığı içe 3,70 YTL"den alacak.


Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker, fındık fiyatlarının Eylül'de 4 YTL, Ekim'de 4.5 YTL, Aralık ve sonrasında ise 5 YTL olacağını açıkladı.

Alımlar 2 Eylül 2008 Salı günü başlayacak. Ürün teslim tarihinden itibaren de çiftçinin parasının tamamı 25 gün içerisinde hesaplara yatırılacak. Bu ara TMO'nun internetten de alım yapacağın belirten Eker, bunun için TMO'nun internet sitesinden randevu alınması gerektiğini söyledi.

Bir gazetecinin," Geçen sene 5.15'ten açıklanmıştı" sözlerine yanıt vermeyen Bakan Eker, "TMO'nun depolarının yetersiz olduğu yönündeki iddialara ise,"TMO depoları yeterlidir. Modern ve sağlıklı depolardır bunlar. Depo ile ilgili herhangi bir sorunumuz yok. Bugün 235 bin ton fındık alabilecek kadar depomuz var." diye yanıt verdi.

02.09. 2008 TARİHİNDE İSE ALIMLARA BAŞLANACAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum