"Fındığa geçen yıldan fazla fiyat bekliyoruz"

"Fındığa geçen yıldan fazla fiyat bekliyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, 2008 ürünü fındık fiyatlarının, geçen yıl verilen alım fiyatlarının üzerinde açıklamasını istediklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, 2008 ürünü fındık fiyatlarının, geçen yıl verilen alım fiyatlarının üzerinde açıklamasını istediklerini söyledi.


Karaibrahim, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, 2008 ürünü fındık hasadına bir ay gibi kısa bir zamanın kaldığını hatırlattı. 2008 ürünü fındık rekoltesinin yüksek olacağı yönünde beklentilerin bulunduğuna dikkat çeken Karaibrahim, bu durumun hasad öncesi 2008 ürünü fındığın durumu için endişe verici olduğunu kaydetti.


2008 ürünü fındık fiyatlarının, geçen yıl verilen alım fiyatlarının üzerinde açıklamasını istediklerini aktaran Karaibrahim," 2008 ürünü fındık hasadına çok kısa bir zaman kaldı. Ancak halen yeni mahsül ürün alım fiyatı konusunda yetkililerden bir açıklama gelmiş değil. Biz fiyatların geçen yıl açıklanan alım fiyatlarının üstünde bir rakamın yeni mahsül fındığına verilmesini istiyoruz. 2008 ürünü fındık fiyatları belirlenirken, enflasyon ve girdi maliyetlerindeki artışlar da mutlaka gözönünde bulundurulmalı ve öyle rakam açıklanmalıdır" dedi.


AK Partili ve TMO yetkililerinin, ofisin fındık piyasasından çekileceği yönünde kendisine söylemlerinin olduğunu öne süren Karaibrahim, bu durumun fındık ve özellikle de FİSKOBİRLİK'in geleceği açısından önemli olduğunu dile getirdi.


Karaibrahim, AK Parti hükümetinin mutlaka 2008 ürünü fındık alımları için FİSKOBİRLİK'e gerekli kaynağı bularak destekçi olması gerektiğini aktararak," Biz 2 yıldır TMO'nun fındıktan çekilerek, bu işin asıl görevlisi FİSKOBİRLİK'e devredilmesini istiyoruz.

Görüştüğüm gerek AK Partili, gerekse de ofis yetkilileri bu yıl TMO'nun fındıkta olmayacaklarını belirtiler. Piyasa FİSKOBİRLİK'e bırakılacak. Bu sevindirici bir durumdur. Ancak rekoltenin yüksek olduğu bir dönemde de bu karar endişe vermektedir.

Eğer FİSKOBİRLİK, piyasa şartlarına göre ürün alımı yaparsa, bu fiyatların düşüşüne neden olacaktır. Bu da üreticinin mağduriyeti anlamına geliyor. Birlik tarafından alım fiyatı mutlaka geçen yıl TMO'nun uyguladığı alım fiyatlarının üzerinde olmalıdır. AK Parti hükümeri mutlaka FİSKOBİRLİK'e ve fındığa kaynak bularak gerekli desteği vermelidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.