Fatsa'ya mobese için 600 bin YTL  yardım

Fatsa'ya mobese için 600 bin YTL yardım

Ordu’nun Fatsa ilçesinde kurulacak olan MOBESE sistemi için yapılan bilgilendirme toplantısında 64 bin YTL bağış toplandı.

Ordu"nun Fatsa ilçesinde kurulacak olan MOBESE sistemi için yapılan bilgilendirme toplantısında 64 bin YTL bağış toplandı.

Atatürk Parkı Cafe Restaurant"ta düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Fatsa"nın hem nüfus hem de sosyoekonomik olarak geliştiğini belirterek, emniyet ve asayiş hizmetlerinin başarıyla sürdürülmesinde teknolojiyi kullanmanın şart olduğunu vurguladı.
Kaymakam Yurdaer, “Bu nedenle ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de MOBESE sisteminin ilçemizde de tesisi için geçen yıldan beri çalışmalarımız ilçe bazında sürmekte iken, son bir gelişme ile Ordu il merkezi Fatsa ve Ünye bir MOBESE sisteminde olmak üzere yeni bir proje gelişmiştir.

   Bu sistem tüm Türkiye ile entegre olan bir sistem olacaktır. Bu bakımdan bağımsız olarak yapılacak olan sistemden daha iyi netice alınacağı şüphesizdir. MOBESE sistemi ile ilçemizde meydana gelen asayiş ve emniyet olaylarındaki suç oranlarında caydırıcı özelliği olması nedeniyle azalmalar gözükeceği, olayların tespit ve teşhisinde önemli rol oynayacağı, olaylara ekiplerimizin erken müdahalesi için büyük yarar sağlayacağı gibi diğer kurum ve kuruluşlara da faydası olacağı kesindir.

  Bu sistemin ilçemiz için yaklaşık maliyeti 600 bin YTL olarak tahmin edilmektedir.  

   Daha huzurlu ve güvenli bir Fatsa için bu miktarın bir kısmının Belediye Başkanlığımız tarafından, bir kısmının oda ve borsa kuruluşlarımızca, diğer bir kısmının da ticaret erbabı iş yeri sahipleri tarafından karşılanacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

  Gecede MOBESA sisteminin alınması için yapılan açık artırmada iş adamlarından 64 bin YTL para toplandı. Gecede ayrıca Emniyet Müdürlüğü"nün tadilatına destek veren iş adamlarına plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.