Fatsa'da Orman Haftası şenlikli geçti

Fatsa'da Orman Haftası şenlikli geçti

Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından 'Orman Şenliği' düzenlendi.

Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından 'Orman Şenliği' düzenlendi.
  'Orman Haftası' nedeniyle düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Fatsa Orman İşletme Şefi Züleyha Maral, mart ayının son haftasının Orman Haftası olarak kutlandığını hatırlattı.

   Maral, "Bilindiği gibi küresel ısınma ve iklim değişikliği ve bunun insan yaşamına olacak olası etkileri ve bunlara karşı alınması gereken tedbirlerin başında ormanların gelmesi, dünyada bütün dikkatleri ormanlar ve ormancılar üzerine çekti.

    Bugün biz dünden daha duyarlı, dünden daha hassas bir ormancılık yapmak zorundayız. Ülkemizin temel ormancılık politikasından bir tanesi de orman alanlarımızı artırmak, bozuk orman alanlarımızı da en hızlı şekilde rehabilite etmek olacaktır" dedi.

  Programa Sakarya İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklor gösterileri renk kattı. Programın son bölümünde protokol üyeleri okul bahçesinin bir bölümüne çam fidanı dikti.

   Fidan dikiminden sonra Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer'in, "Artık bizim de bir dikili ağacımız oldu" diye espri yapması Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve diğer davetlileri güldürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.