Fatsa Deniz Bilimlerinde barınma sorunu

Fatsa Deniz Bilimlerinde barınma sorunu

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu'nun öğrenci sayısının 200'den bin 40'a çıkması nedeniyle barınma sorunu konusunda Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu'nun öğrenci sayısının 200'den bin 40'a çıkması nedeniyle barınma sorunu konusunda Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer başkanlığında bir toplantı yapıldı.


Toplantıya Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haluk Kefelioğlu, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Tanrıkulu, Fatsa Ticaret Borası Başkanı Ahmet Koç, Şoförler Odası Başkanı Mesut Bıçakcı, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Harun Uysal, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Naciye Erdoğan, Fatsa Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Uğur Yücel de katıldı. Toplantıda barınma konusunda pansiyon sahibi Adnan Kızılkaya'nın da görüşlerine başvuruldu.


Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'nin 1 yılı geride bıraktığını belirterek, "Gerek Fatsalılar, gerekse Rektörlük tarafından bir takım ihtiyaçlar karşılandı. Fakültemiz belli bir mesafeyi kat etti. Önceden öğrenci sayısı 200 iken, bu sene bin civarında olacak. Bu sene barınma konusunda önemli çalışmalar yapmamız gerekmektedir.

 Yeni gelecek öğrencilerden bir 200 öğrenci daha barındırabilirsek fakültemiz açısından önemli bir iş olacaktır. Barınma konusunda önemli çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Ortaya atılan bazı alternatifler var, onları değerlendireceğiz. Ağustos ayında diğer binalarımızın yapımına başlanacak. Ben Fatsalı hemşerilerimizin çok daha duyarlı olmalarını bekliyorum.Fakülte ve Yüksek Okulun ihtiyaçlarının karşılanmasında birbirimizle yarış edelim. Çünkü ilçemizin sosyal ekonomik ve kültürel gelişimine yüksek öğrenim çok büyük katkı sağlayacak. Sonuçta Fatsa kazanacaktır." dedi.


Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haluk Kefelioğlu ise temel prensibin sorun olmadan önce soruna çözüm oluşturmak olduğunu ifade ederek, "Bu sene bin civarında öğrencimiz olacağından önlem almak istiyoruz.

Kaymakamlığımız barınma sorunu konusunda çalışmalara hemen başlayacak. Güvenlik konusunda bir sorunumuz yok. Görünen o ki, her şey yolunda ama Fatsalılardan bir isteğimiz var. Fatsalılar üniversitedeki öğrencileri kendi çocukları gibi değerlendirsinler. Kendi çocuklarını üniversitelere okumak için başka şehirlere gönderdiklerinde ne bekliyorsa, Fakültemiz öğrencilerine de aynı şekilde davransınlar. Fatsa büyük bir ilçe. Bir takım yardım kampanyalarına olumlu bakmalarını bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.