Fatsa’ da içme suyu çalışmaları

Fatsa’ da içme suyu çalışmaları

Belediye daha önce açılan ve işlevini yitiren 5 adet kuyunun yeniden aktif olması için çalışmalar başlattı.

Fatsa" da Meşebükü Mahallesi sınırlarında yer alan içme suyu çalışmalarının yapıldığı alanı gezen Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Anlayan burada yaptığı açıklamada:” Özellikle şunu belirtmek istiyorum. İlçemizde kesinlikle içme suyu sorunumuz yoktur. Biz göreve geldiğimiz 2004 yılında ilk olarak içme suyu projesini başlattık. Meşe bükünde Fatsa kamuoyunu da bildiği gibi su ishale hattı çalışmalarını başlattık ve tamamladık. Bu çalışma Fatsa`mızın su sorununu çözümlemiş oldu.

Fakat bizden önce açılan ve tamamen işlevini yitirmiş olan 5 adet eski kuyumuzu yeniden aktif hale getirmek için çalışma başlattık. Bu çalışma su sorunu olduğundan değil. Malum küresel ısınma tüm dünyada gündem de bizde kuraklık olursa böyle bir sorunla karşılaşmamak için eski kuyularımızda aktif hale geçiriyoruz.

35 metre derinliğe sondaj vurduk. Burada 7 metre de suya ulaştık. Suyun debisi Min. 30-35 Lt./sn. bu su da bizi orta vadede rahata kavuşturuyor. Bu çalışmalar 1 ay içersinde tamamlanacak. Biz suyu çok önemsiyoruz. Belediyenin en büyük görevlerinin başında içme suyumuz geliyor. Su olmazsa olmazlarımızdandır. Son olarak yine halkımızın rahat olmasını istiyorum. Fatsa ilçemizde kesinlikle su sorunu yoktur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.