Fatih Han ÜNAL Muhalefete Çattı

Fatih Han ÜNAL Muhalefete Çattı

AKP Ordu İl Başkanı Emniyet Müdürüyle İlgili Basın Açıklaması Düzenledi.

AKP Ordu İl Başkanı Fatih Han ÜNAL, görevden alınan Emniyet Müdürü Sezai BORAN" la ilgili yaptığı basın açıklamasında” Görevden alınma sebebini öğrendiklerinde utanacaklar” dediği muhalefete yüklendi.

Fatihan ÜNAL AKP İl Binasında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:”Son günlerde muhalefet partilerinin Emniyet Müdürü üzerinden siyaset yapmaya başladıklarını görüyoruz. Muhalefetin AKP" ye yaptıkları bu ithamlarla yine ıskaladığını görüyoruz. Çünkü Emniyet Müdürünün görevden alınma sebebini öğrendiklerinde mahcup olacaklar.

Emniyet Müdürü Sezai BORAN, İçişleri Bakanlığının bir personelidir. Bakanlığımızın açıklamasında, kendilerine Emniyet Müdürümüz hakkında değişik tarihlerde şikayet dilekçelerinin ulaştığı, bu dilekçelerin ön incelemesinden sonra teftişe değer bulunduğu hemen arkasından müfettişlerin iddia edilen konularda ilgili mahallinde konuyla ilgili olan kişilerin bilgisine başvurduğu, evrak üzerinde incelemeler yapıldığı ifade edilmiştir. Yapılan inceleme sonucunda, şimdilik açıklanmayan 5 önemli gerekçe nedeniyle geçici olarak Emniyet Müdürünün görevden alınması teklifinde bulunulmuştur. Bu teklif Emniyet Müdürlüğüne gönderilmiştir. Onların teklifiyle de soruşturma sona erinceye kadar Merkez Emniyet Müdürlüğüne alınmıştır.

Vatandaşımızı yanlış bilgilendiren, içinde avukat sıfatıyla da konuşan muhalefetimize şunu hatırlatırım, yapılan operasyonlar il emniyet müdürlerinin inisiyatifiyle yapılmaz. Operasyonlar savcı yani yargı denetimiyle yürütülür. Dolayısıyla emniyet müdürünün hakkındaki iddialar nedeniyle görevden uzaklaştırılması operasyonların devamına hiçbir şekilde zarar vermez.

Kendi iktidar dönemlerinde gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşmış muhalefetin bugün bu iddiaları başkalarına yöneltmesi milletimizin dikkatinden kaçmamıştır.

Biz sadece yolsuzlukla mücadele etmiyoruz. Onların döneminde güç kazanmış çeteleri de bir bir çökertiyoruz.

Akıl ve insaf sahibi herkes tarafından bu çalışmalarımız takdirle karşılanmaktadır. Emniyet Müdürü ile ilgili tasarruf tamamen idari bir soruşturmayla ilgilidir. Kimse başka bir şeyle karıştırmaya kalkmasın.”dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.