"F240 Yavuz" Ordu da

"F240 Yavuz" Ordu da

Karadeniz Liman kentlerine ziyaretlerde bulunan TCG F240 Yavuz Fırkateyni, 40 kişilik askeri personeliyle, bu sabah Ordu Limasnı'na demir attı.

Karadeniz Liman kentlerine ziyaretlerde bulunan TCG F240 Yavuz Fırkateyni, 40 kişilik askeri personeliyle, bu sabah Ordu Limasnı'na demir attı.

 İlk olarak Garnizon Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Liman Başkanlığı'yla birlikte koordinasyon toplantısı yapan komutanlar daha sonra Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl'ü makamında ziyaret etti.

Vali Gözlügöl tarafındasn makamda karşılanan TCG Yavuz Fırkateyni Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Hüseyin Çınar, Baş Çarkçı Deniz Binbaşı Selim Tatan ve Gemi Kıdemli Başçavuş Mehmet Beşel bir süre görüştü. Ordu'da denizcileri görmekten çok mutlu olduklarını söyleyen Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, Ordu'ya geldiğinden beri ikinci kez denizcileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Gemi Komutanı TCG Yavuz Fırkateyni Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Hüseyin Çınar da yaptığı konuşmada, ziyaretlerinin resmi bir ziyaret olduğunun altını çizerek, "Karadeniz Türk denizcileri için çok önemli. Özellikle de Ordu Türk denizcileri için çok önemli bir il. Çünkü 1924 yılında Türk Donanması'nda Hamidiye Kuravözörü'nde Mustafa Kemal Atatürk'ü Ordu'ya intikal ettirmiş. Bu yönden denizcilik tarihinde çok önemli bir yeri var Ordu'nun. Türkiye'nin tüm karasularını ziyaret ediyoruz. Ayrıca gemimizde dalgalanan Türk Bayrağı'yla gittiğimiz her yer de Türk toprakları sayılıyor" dedi.

TCG Yavuz Fırkateyni komutanları daha sonra Ordu Belecdiye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret ettikten sonra öğleden sonra da gemiyi halkın gezisine açacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.