Esnafların en büyük sorunu güven

Esnafların en büyük sorunu güven

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Arslan, küçük esnafın büyük mağazalar karşısında birleşememesinin güven sorunundan kaynakladığını söyledi.

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Arslan, küçük esnafın büyük mağazalar karşısında birleşememesinin güven sorunundan kaynakladığını söyledi.

       Büyük mağazalara karşı küçük esnaf birleşmeli
Mustafa Arslan yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarın büyük mağazalar karşısında ezilmemesi için birleşmesi gerektiği belirtti.

   Günümüz şartlarında esnafın büyük mağazalarla rekabet etmesinin çok zor olduğunu ifade eden Arslan, "Artık tek tek sermaye ile bir yere ulaşılması oldukça zor. Çünkü hangi meslek dalında olursa olsun rekabet için güçlü sermaye gerekiyor.

  Küçük sermayeler birleşerek şirkete dönüşebilir. Günümüz şartlarında küçük sermaye ile rekabet imkansızlaştı" dedi.
Esnafın ayakta durabilmesi için güç birliğine gitmesinin şart olduğunu belirten Arslan, "Bizim eskiden bu yana görüşümüz esnafımızın güçlerini birleştirmek suretiyle kapasitelerini arttırmasından yanaydı.

   Esnaf ve sanatkarımız bu birlik ruhunu benimseyemezse maalesef yok olma tehlikesi altında. Şu an bunun örneği de var. Esnafımız büyük mağazalar karşısında sıkıntılı ve yok olmakla karşı karşıyadır" diye konuştu.
Esnafın güç birliği yaparak rekabet gücünü artırılmasındaki en büyük engelin güven meselesi olduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu: "Esnaf ve sanatkarın güç birliği yapmamasındaki en büyük engel güven unsurudur. Esnaf ve sanatkarımız şirketleşmede daha önceki kötü örnekleri göz önünde bulunduruyor ve uzak duruyor.

  Ancak güvenin gelişmesiyle Avrupa'da olduğu gibi küçük sermayeler büyük güçlere dönüşebilir. Aksi halde esnafımız büyük mağazalar karşısında maalesef yok olma tehlikesi altındadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.