Ergenekon'da 26 yeni gözlatı!

Ergenekon'da 26 yeni gözlatı!

Ergenekon soruşturmasının 11. dalga operasyonu 13 ayrı ilde bu sabah yapıldı, 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında Mustafa Özbek, Erhan Göksel ve Ünal İnanç bulunuyor....

Ergenekon soruşturmasının 11. dalga operasyonu 13 ayrı ilde bu sabah yapıldı, 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında Mustafa Özbek, Erhan Göksel ve Ünal İnanç bulunuyor. Avrasya TV ve Türk Metal Sendikası"nda arama yapılıyor.

Ergenekon Operasyonu kapsamında Ankara, İstanbul ve Bursa'da şimdiye kadar 26 kişi gözaltına alındı. Polis Türk Metal İş Sendikası'ndaki bazı belgelere el koydu. 

Ayrıca Türk Metal'e ait Ankara'da bulunan Büyük Anadolu Oteli'nde de arama yapılıyor.

Bunun yanı sıra Avrasya Tv çalışanlarının da odalarından çıkmasına izin verilmiyor.

İŞTE DAKİKA DAKİKA ERGENEKON'UN 11. DALGASI / CANLI

Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, Avrasya Televizyonu, Türk Metal Sendikası binalarında ve Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in evinde arama başlattı.

Ergenekon Soruşturması'nın kapsamın genişlemeye devam ediyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ekipleri, saat 07.30 sıralarında Avrasya TV ve Türk Metal Sendikası binaları ile Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in evine baskın düzenledi.

Çevik Kuvvet ekiplerinin bina girişlerinde önlem aldığı gözlenirken, söz konusu adreslerdeki aramaların sürdüğü bildirildi.

Operasyon kapsamında Ankara'Da Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek ve Verso Araştırma Şirketinin sahibi Erhan Göksel, gazeteci Ünal İnanç ve Türkmen Cephesi yetkilisi Savaş Avcı, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç'in gözaltına alındıkları öğrenildi. 

Gözaltına alınan isimlerin ev ve iş yerlerinde arama yapılıyor.

Türk Metal Sendikası'na bağlı Büyük Anadolu Oteli'nde de polis arama yapıyor.

Türk Metal İş Sendikası'ndan Mecit Hazır ve Süleyman Erdinç de gözaltına alındı.

Polisin arama için Türk Metal'in krokisini istediği öğrenildi.

İbrahim Şahin'le bağlantılı olduğu iddia edilen 20 polis ve subayın gözaltına alındığı iddia ediliyor.

Operasyonun devam ettiği iller

Ankara, İstanbul, Bursa, Tokat, Iğdır, Maraş, Şırnak, Elazığ, Antalya, Siirt, Hakkari, Gaziantep ve Hatay. 

Bursa'da da ergenekon aramaları

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile yakın ilişkisi olduğu belirtilen bir kişinin Bursa'daki evinde arama yaptı. Ergenekon  örgütlenmesiyle ilgili bu evde belge ve malzeme aranırken, gözaltına alınan olup olmadığına ilişkin bilgi alınamadı.

İnanç Emniyet'te

Ergenekon Operasyonu kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alınan Ünal İnanç İstanbul Emniyeti'ne getiriliyor.


Polis Avrasya Tv'nin yayın odasında

Ergenekon Operasyonu kapsamında düzenlenen soruşturmalarda polis Avrasya Tv'nin yayın odasına girdi. Şu anda Avrasya Tv'de paket programlarla yayına devam ediliyor.

Antalya'dan iki polis gözaltına alındı

Antalya'dan bir emniyet amiri ve bir polis memuru ifadeleri alınmak üzere İstanbul'a gönderildi.

Tokat'ta bir polis memuru gözaltına alındı


Edinilen bilgiye göre, Ergenekon operasyonu 11. dalgasında Ankara, İstanbul, Bursa ve Tokat'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis memuru Murat Çavdar gözaltına alındı. Şahsın evinde arama yapılırken, sorgusunun ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi

Kahramanmaraş'ta gözaltılar

Operasyon kapsamında Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat Şubesi'nde görevli 3 polis memurunun gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, soruşturma kapsamında Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis memurları Z.A., B,G. ve F. V. gözaltına alındı. 
  
Evlerinde arama yapılan polis memurlarının, Ergenekon tutuklusu Özel Hareket Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin ile bağlantılı oldukları ileri sürüldü.
  
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları süren polis memurlarının İstanbul'a götürüleceği bildirildi.

Isparta'da bir gözaltı

Isparta'da operasyon kapsamında rütbeli bir asker gözaltına alındı.

Hatay'da bir kamu görevlese aranıyor

Ergenekon soruşturması kapsamında Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 1 polis memurunun gözaltına alındığı bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Hatay Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevliyken geçici görevle Kırıkhan Emniyet Müdürlüğü emrine atanan ve ismi açıklanmayan polis memuru gözaltına alındı. Evinde arama yapılan polis memurunun emniyetteki sorgulamasının sürdüğü bildirildi.

Mustafa Özbek evinden çıkarıldı

Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek evindeki aramalardan sonra polis ekipleri eşliğinde evinden çıkarıldı. Özbek, emniyete götürüldü. Özbek'in evinin dışındaki kalabalık ise olayı protesto ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.