Ergenekon'da 26 yeni gözaltı daha

Ergenekon'da 26 yeni gözaltı daha

Ergenekon Soruşturması kapsamında sabah saatlerinde savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla 5 kentte eşzamanlı operasyonlar başlatıldı.

Ergenekon Soruşturması kapsamında sabah saatlerinde savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla 5 kentte eşzamanlı operasyonlar başlatıldı.
Merkezi Konya olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Mersin ve Elazığ'da eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Yapılan operasyonda Konya'dan 13, Kocaeli'den 6, İstanbul'dan 5, Mersin ve Elazığ'dan ise 1'er kişi gözaltına alındı. Terör örgütü kurmak ve yönetmek suçuyla gözaltına alınan 26 kişinin liderliğini Çözüm Dergisi Yazarı Ahmet A.'nın yaptığı iddia ediliyor.   

O
perasyonda gözaltına alınanlar arasında İşçi Partisi Silifke Eski İlçe Başkanı Yusuf Buldu ile Profesör Ahmet Uçkun G.'de yer alıyor. Gözaltındaki şüphelilerden bir kısmının ulusalcı, bir kısmının ise milli görüşçü olduğu öğrenildi.  

Haklarındaki iddiaların yanı sıra şüphelilerin şuana kadar yapılan Ergenekon operasyonunda gözaltına alınıp tutuklananlarla bağlantısının olduğu da yer alıyor.  

Tüm şüphelilerin Konya'ya getirilmesinin ardından sorguların başlayacağı ve operasyonda gözaltı sayısının arta bileceği bildirildi. 



17 kişi gözaltına alındı

Ergenekon soruşturması kapsamında sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, Orman Mühendisliği eski Oda Başkanı ve aynı zaman İşçi Partisi Milletvekili adayı Prof. Dr. Uçkun Geray ile Ulusal TV'de program yapan İşçi Partisi Konya Milletvekili adayı Yusuf Buldu ve Ulusal Kanal çalışanlarından Nuran Gökdemir'in de aralarında  bulunduğu 17 kişinin gözaltına alındı.

Ergenekon soruşturmasında 7. dalga operasyonlar bugün gerçekleştirildi. Sabah saat 06:00 sıralarında Prof. Dr. Uçkun Geray'ın Levent'teki evine 15 sivil ve 4 resmi polis geldi. Şile'deki yazlığında olduğu öğrenilen Prof.Dr. Geray, apartman yöneticisi Ali Ünal'ın haber vermesi üzerine eve geldi.

Prof. Dr. Uçkun Geray ile birlikte eve giren polisler yaklaşık 2 saat süreyle arama yaptılar. Aramanın ardından polisler Uçkun Geray'ı gözaltına aldı.

Apartman yöneticisi Ali Ünal, binada emekli ordu mensuplarının kaldığını belirterek, polislerin isteği üzerine Prof. Dr. Uçkun Geray'ı arayarak çağırdığını belirtti.


Saat 05.50'de operasyon yapıldı

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Silifke Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ergenekon soruşturması kapsamında, Gemi Mühendisleri Odası Silifke Yürütme Kurulu Başkanı ve İşçi Partisi eski Silifke İlçe Başkanı Yusuf Buldu'nun Göksu Mahallesi 95. Sokak, 12 numaradaki evine sabah 05.50 sıralarında operasyon düzenledi.  

Buldu "Ben vatanseverim" diye bağırdı

Daha önce Ulus Kanal'ın da Akdeniz Bölge Temsilciliğini yapan Yusuf Buldu gözaltına alındı. Polis aracına bindirilen Buldu, "Ben vatanseverim" diyerek bağırdı.  

P
olis ekipleri evde ve Buldu'nun iş yerinde yaptığı aramada çok sayıda dokümana el koydu.  Buldu'nun gözaltına alınması sırasında yakınları gözyaşı dökerek, tepki gösterdi.  

Konya'da da gözaltı

Konya polisi, sabah saatlerinde yaptığı bir operasyonla aralarında işçi partili birkişinin de olduğu  çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı.  

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri tarafından, diğer birimlerinde katılımıyla Konya merkezli olmak üzere İstanbul ve Mersin'de de operasyon yapıldı. Yapılan operasyonla ilgili çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, operasyonun detayları konusunda bilgi verilmedi.  

Bir örgütle bağlantılı olduğu iddia edilen ve gözaltına alınan çok sayıda şüpheli teker teker Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrölünden geçirildi. 

Operasyonun devam ettiği öğrenilirken, hangi örgütle bağlantılı oldukları konusunda yetkililer bilgi vermekten kaçınıyor

Kocaeli'de, 'Milli Çözüm' gözaltısı

Kocaeli'de, "Milli Çözüm" operasyonu kapsamında 7 kişi gözaltına alındı. Polisin bugün sabaha karşı gerçekleştirdiği operasyonda, Kocaeli'de oturan 7 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin Milli Çözüm dergisiyle bağlantılı oldukları iddia edildi. Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak üzere Konya'ya götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.