Engellilere pastalı kutlama

Engellilere pastalı kutlama

Her yıl ulusal düzeyde kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Ordu Şubesi pastalı kutlama yaptı.

Her yıl ulusal düzeyde kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Ordu Şubesi pastalı kutlama yaptı.

  Ordu Sakatlar Derneği'nde yapılan kutlamaya Ordu Şubesi Başkanı Lütfü Vural, Ordu eski Belediye Başkan Yardımcısı A.Bahar Çebi, Ordu Üniversitesi'nden akademisyenler ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

  Engellilerin kutlamasına ortak olan Ordu eski Belediye Başkan Yardımcısı A.Bahar Çebi pastayı keserek herkese servis yaptı. TSD Ordu Şubesi Başkanı Lütfü Vural, engelliler haftasında engelliler ve aileleri olarak seslerini duyurmaya çalışacaklarını söyledi.

   Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de engellilerin görülmediğini ve duyulmadığını belirten Vural, engellilerin toplumdan koparılmış ayrı bir yaşam sürdürdüğünü kaydetti. Engellilerin günlük hayatında birçok sıkıntıyla karşılaştığını dile getiren Vural, "Engelliler hastaneler dışında toplumun diğer kesimiyle ortak alanda buluşamıyorlar. Eğitimden sınırlı bir şekilde yararlanabiliyorlar.

  Çalışma yaşamında yasaların zorunlu kılınmasına rağmen yok denecek kadar az yer bulabiliyorlar" dedi.


Başları dik bir şekilde onurlarıyla yaşayabilmek için sosyal hukuk devleti anlayışının tüm kurumlarında işlenmesini istediklerini ifade eden Vural, "Başta kamu kurumları olmak üzere çalışma haklarımıza saygı gösterilmesini ve yetenek ve bilgilerimize göre ücret verilmesini istiyoruz. Ayrıca bizleri sağlığımızdan edecek katkı payı uygulamasının da kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.