Engellilere evde bakma yardımı

Engellilere evde bakma yardımı

Ordu Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün, il genelinde özürlü bakım hizmeti için bin 956 kişiye 895 bin YTL yardımda bulunduğu açıklandı.

Ordu Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün, il genelinde engelli bakım hizmeti için bin 956 kişiye 895 bin YTL yardımda bulunduğu açıklandı.


Ordu İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Yaşar, 'Evde Bakım Hizmeti Projesi' kapsamında, özürlü bireylerin yaşamlarını huzur ve güven içinde sürdürebilmeleri için özürlülerin bakımını üstlenen kişilere her ay maddi yardımda bulunulduğunu söyledi.

Bu konuda yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucu özürlü bireylerin bakımını üstlenenlere birey başına bir asgari ücret tutarı 457 YTL yardım yaptıklarını belirten Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Yaşar, 2008 yılı ilk yarısında bu şekilde bin 956 kişiye yaklaşık 895 bin YTL maddi yardımda bulunduklarını açıkladı. Özürlülere evde bakım hizmetinde amacın özürlülerin aile ortamında yaşamasını ve özürlü ailelerin özürlü yakınlarına sahip çıkmasını sağlamak olduğunu ifade eden Yaşar, "Özürlünün bakımını üstlenen kişilere destek olmak amacıyla 457 YTL aylık evde bakım ücreti ödenmektedir.

Özürlüler aile ortamında kaldığı müddetçe, daha sosyal, daha sevgi dolu ve topluma kazandırılması daha kolay olmaktadır" dedi.


Özürlülere evde bakım hizmeti için İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerektiğini ifade eden Yaşar, "Yapılan müracaat sonrasında bir inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemeler sonrasında uzmanlarımızın verecekleri rapor doğrultusunda evde bakım hizmeti alması gerekiyorsa gereken yardım ve ücretler ödenmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum