"En şeffaf partilerden biriyiz"

"En şeffaf partilerden biriyiz"

"Bu dava Türkiye'yi eski karanlık günlerine götürmek isteyen bir teşebbüstür"

AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Yargıtay Başsavcılığı'nın AK Parti'ye karşı açtığı kapatma davasını "Türk siyasetine yapılmış bir darbe" olarak nitelendirerek, "Bu dava Türkiye'yi eski karanlık günlerine götürmek isteyen bir teşebbüstür" dedi.
Partisinin Ordu İl Başkanlığı'nda düzenlenen halk gününe katılan ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Milletvekili Enver Yılmaz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı kapatma davasını değerlendirdi. Gelişmiş demokrasilerde partileri halkın açıp, halkın kapattığını, Türkiye'nin de bu konuda örnek ülkelerden biri olduğunu belirten Yılmaz, "Geçmişte kapatılan partilere bakıldığında daha büyüyerek ve daha yükselerek gelmiştir.

    Halkın kapattığı partilerin parti binaları, tabelası hatta ismi dahi
unutulmuş durumdadır. Bizim parti olarak bir endişemiz yok. Kuruluşumuzdan bu yana Türkiye'nin en şeffaf partilerinden birisiyiz. Bu dava Türk siyasetine yapılmış darbelerden bir tanesidir" diye konuştu.
Tüm dünyanın gıpta ettiği şekilde ekonomik ve sosyal yönden istikrarlı bir çizgi ile büyürken, böylesine anlamsız, ufak tefek taktik hatalarıyla bu tabloyu kaybetmemek gerektiğini kaydeden Yılmaz, Avrupa ve ABD'deki kamuoyu ve medya tablosuna bakıldığında kapatma davasının "Türkiye koşarken kendi ayağına çelme attı" şeklinde değerlendirildiğini vurguladı. Yılmaz, şöyle konuştu:
"Kapatmaya karşı elbette bir hazırlığımız var. Halk AK Parti'ye karşı yapılan bu haksızlığı önümüzdeki süreçte sahiplenecektir. Bu dava Türkiye'yi eski karanlık günlerine götürme yolunda atılmış bir teşebbüstür. Hafta başında piyasalar inşallah olumlu bir tepki verir. Olumsuz bir tepki olursa bu duruma yol açanlar hem halk nezdin de hem Allah nezdinde bunun hesabını vereceklerdir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.