EMEP, “YOKSULLUK KADER DEĞİL, ZAMLAR ZULÜM OLDU.”

EMEP, “YOKSULLUK KADER DEĞİL, ZAMLAR ZULÜM OLDU.”

​Kaya eleştirilerini sürdürerek, “Seçim öncesi sözde “kurtuluş” reçeteleri sunan iktidar, seçim biter bitmez gerçek yüzünü gösterdi. Halkın boğazını sıkıyor, yerli ve yabancı sermaye grubu tekelleri memnun etmeye devam ediyor. Ekonomide kurtuluşun müjdes

EMEP, “YOKSULLUK KADER DEĞİL, ZAMLAR ZULÜM OLDU.”

​Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya; memurların ve emeklilerin maaşlarına yapılan zamlar ellerine geçmeden iktidarın ÖTV’ye, MTV’ye ve tüketim mallarına yaptığı zamlarla eritildiğini söyleyerek tepki gösterdi.

img-9397.jpeg​Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, AKP iktidarının ekonomi politikalarının yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yaptığını belirterek, “Memurlar ve emekliler yaşanabilir bir artış beklentisi içindeyken AKP iktidarı vermeden almaya başladı. Motorlu Taşıt Vergisi’ni bir kereye mahsus yüzde yüz artırdı. Yetmedi sigara ve içkideki ÖTV’yi artırdı. Ekmek zammıyla birlikte çaya, kahveye yapılan zamlar; benzine, motorine zamlar her gün yapılıyor. Bundan sonra yapılacak zamlar da olacak. TL’nin değer kaybetmesi hızla devam ediyor. Halkın alım gücü azalıyor, her gün dünü arar oluyor. Marketlerdeki fiyat artışları da günlük oluyor. Artık halkın ekonomik olarak yarını güvencede değil.” dedi.

​Halk kaybediyor şirketler kazanıyor

​Kaya, şirketlerin kar açıklamalarına değinerek, “Yapılan bir araştırmaya göre işçi ve emekçilerin milli gelirden aldıkları pay yüzde 40’tan yüzde 23’e gerilediğini ortaya koyuyor. Şirketlerde ise durum tam tersi. En büyük 500 şirketin net karı bir yılda 3,5 kat artmıştır. Yani karları 157 milyardan 545 milyar liraya yükselmiştir. Kur Korumalı Mevduat (KKM) politikası devam ediyor. Bu politikalar yeniden para basılmasına ve TL’nin değer kaybetmesine neden oluyor. Bunlar yetmiyormuş gibi iktidar enflasyonu düşük göstererek işçi ve emekçilerin ücret-maaş artış haklarını da teslim etmemektedir. Asgari ücret artışları çoktan eridi. Memur ve emeklilere yapılmak istenen artış da ödenmeden eridi. Yani işçi ve emekçilere yoksulluğa mahkum ediliyor. Yoksulluk kader değil, iktidarın ve sermaye gruplarının uyguladığı ekonomik politikalarının bir sonucudur. Kader değildir, değiştirmek işçi ve emekçiler olarak bizlerin elindedir.” dedi.

Zam, zulüm ve işkence oldu

​Kaya eleştirilerini sürdürerek, “Seçim öncesi sözde “kurtuluş” reçeteleri sunan iktidar, seçim biter bitmez gerçek yüzünü gösterdi. Halkın boğazını sıkıyor, yerli ve yabancı sermaye grubu tekelleri memnun etmeye devam ediyor. Ekonomide kurtuluşun müjdesi olarak sunulan Mehmet Şimşek’in de çare olmadığı ortaya çıktı. Uygulanan para politikalarının sonucu yoksullar daha yoksul, zenginler daha zengin olmaya devam ediyor. Artık zamlar, zulüm ve işkence oldu. Zamları kabul etmediğimizi, uygulanan ekonomik politikaya tepkimizi hep birlikte göstermeliyiz. İktidar vergilerle ekonomik krizin yükünü halkın sırtına yıkmaya devam ediyor. Mücadeleden başka seçenek yok. Yoksulluk kader değil. Halkımızı Emek Partisi’ne katılmaya ve birlikte mücadeleye çağırıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.