EMEP, “TOPRAĞIMIZI, SUYUMUZU KORUMALIYIZ.”

EMEP, “TOPRAĞIMIZI, SUYUMUZU KORUMALIYIZ.”

Ekolojik dengenin önemine dikkat çeken Poyraz, “Doğada bir denge ve uyum var. Bu dengeyi bozan her girişim yeni sorunları oluşmaktadır. Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırma çalışmalarının sonuçları örnek olmalı. Kestane ormanları ve tarım arazileri yok

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, dünyanın hızla yaşanmaz hale geldiğini ve bunun nedeninin kapitalist sömürü politikaları olduğunu söyledi.

EMEP, “TOPRAĞIMIZI, SUYUMUZU KORUMALIYIZ.”

​5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle basın açıklaması yapan Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, yarınımızın kazanılmasının yolunun bugün verilen mücadeleye bağlı olduğunu belirterek, “Ekosistemi bozan, toprağımızı, suyumuzu kirleten, yok eden kapitalist sömürü sistemi yok edilmediği sürece dünyanın yaşanmaz hale gelmesinin önü kesilemez. Yerli ve yabancı sermayenin hep kazanma ve kar etme isteği sonucu dağlar, tepeler, ormanlar, dereler, göller, denizler yok ediliyor.” dedi.

​Fatsa’da yaşananlara dikkat

​Ekolojik dengenin önemine dikkat çeken Poyraz, “Doğada bir denge ve uyum var. Bu dengeyi bozan her girişim yeni sorunları oluşmaktadır. Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırma çalışmalarının sonuçları örnek olmalı. Kestane ormanları ve tarım arazileri yok edildi. Toprak ve su kirlendi. Artık maden sahasından yeniden tarım alanı yaratmanın olanağı bulunmamakta; çevresindeki alanların da verimi düşmektedir. Bunun gibi maden, taş ocağı, HES, yol gibi çalışmalarla yok edilen tarım alanları ve ormanlar hesaba katıldığında; betonlaşma ve karbon salınımını artıran tesislerin çoğalması iklim değişikliğini de artırmakta, kuraklık tehlikesi büyümektedir. Kısacası kapitalist işletmeler, tekeller kazanırken halk kaybediyor, yaşam yok oluyor.” dedi.

​Ekoloji mücadelesi örgütlü verilmeli

​5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği yapan kurumların bugün yaşananlardan da sorumlu olduğunu vurgulayan Poyraz, “Başta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı reklamlarla gün kutlaması yapacak, “yeşil” görsellerle göz boyamaya çalışacak. Ancak şirketlerin projelerine onay veren de bu kurum ve devletin diğer kurumları. Yani iktidar. Bu nedenle ekoloji mücadelesini yerellerden başlayarak ülke genelinde birleştirerek vermek zorundayız. 5 Haziran nedeniyle halkımızı toprağına, suyuna; geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.