EMEP, “Sorumlu yağmur değil, dereleri işgal edenler.”

EMEP, “Sorumlu yağmur değil, dereleri işgal edenler.”

Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya Cumartesi gece yağan yağmurlar nedeniyle Zaferi Milli, Saray ve Taşbaşı mahallelerindeki derelerin ve Bülbül Deresi’nin taşması sonucu şehir içinin su altında kalması nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bülbül

EMEP, “Sorumlu yağmur değil, dereleri işgal edenler.”


Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya derelerin taşması sonucu yaşanan felaket nedeniyle halka geçmiş olsun derken belediyelerin dereleri daraltmasının ve dar menfezlere sıkıştırmasının sonuçlarının yaşandığını söyledi.

img-9397.jpeg

Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya Cumartesi gece yağan yağmurlar nedeniyle Zaferi Milli, Saray ve Taşbaşı mahallelerindeki derelerin ve Bülbül Deresi’nin taşması sonucu şehir içinin su altında kalması nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bülbül deresi üzerinde yapılan köprü sayısı onun üzerinde oldu. Köprüler sık ve dere yatağını daraltan özellikte. Zaten dere betonlaştırılması da eklenince aşırı yağışı kaldıramaz duruma geldi.

Suyun sürüklediği taşlar ve ağaçlar köprülerde kalarak suyun akışını engelliyor. Böylece şehir suyun altında kaldı. Saray ve Aziziye, Zaferi Milli ve Taşbaşı Mahallelerindeki dereler de taşarak işyerlerinin zarar görmesine neden oldu.

Mahalle içindeki derelerin yatakları daraltıldı, menfezlere alınarak suyun akışı zorlaştırıldı. Yanlış belediyecilik anlayışının sonucunu yaşıyoruz. Sorumlu olan yağmur ve dereler değil, dereleri işgal eden belediye yönetimleridir.

50 yıllık altyapı sorununu çözdük diyenler yine sınıfta kaldı. Belediyecilik zarar gördükten sonra temizlik yapmak değil, felakete neden olan şartların ortadan kaldırılmasını sağlamaktır. Felaket bir kez olur ancak yıkımı büyük olur. Artık dere yataklarıyla oynamamayı, betonlaştırma hastalığından kurtulmak gerekir. Bir kez daha halkımıza geçmiş olsun diyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.