EMEP, “HALK OTOBÜSÜNE ÜCRETSİZ BİNME HAKKI ENGELLENEMEZ.”

EMEP, “HALK OTOBÜSÜNE ÜCRETSİZ BİNME HAKKI ENGELLENEMEZ.”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz halk otobüslerinden ücretsiz yararlananların yasal haklarının engellenemeyeceğini vurgulayarak, “Yaşanan sorunun kaynağı halk otobüsleri esnafının parasını ödemeyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve belediye

EMEP, “HALK OTOBÜSÜNE ÜCRETSİZ BİNME HAKKI ENGELLENEMEZ.”

​Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz halk otobüslerinden ücretsiz yararlananların yasal haklarının engellenemeyeceğini vurgulayarak, “Yaşanan sorunun kaynağı halk otobüsleri esnafının parasını ödemeyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve belediyelerdir. “dedi.

img-4923.jpegimg-4923.jpeg

​Halk otobüsü esnafının Kasım ayından başlayarak başta 65 yaş üstü olanlar başta olmak üzere ücretsiz yolcu kullandırmayacaklarını açıklamaları üzerine başlatılan tartışmayı değerlendiren Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz şunları söyledi. “AnkaraBüyükşehir Belediyesi ile halk otobüsleri esnafları arasında yaşanan ücretsiz yolcu tartışmalarından hak sahibi olanlar huzursuz olmaya başladı. Halk otobüsü esnafı ile halk karşı karşıya gelecek, olumsuz olaylarla karşılaşılacak. Ücretsiz yolculuk yapmaya Ordu’da da son verileceği açıklaması yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi sessizliğini koruyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz hakkını koruyan adım atmalı. Yaşanan tartışmalarınsorumlusu da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve belediyeler olacaktır. Çünkü dolmuş esnafına ödenmesi gereken para yeterli değil.” dedi.

​Ücretsiz dolmuş yasal hak

​Ücretsiz dolmuş hakkı kullanmanın yasal bir hak olduğunu vurgulayan Poyraz, “65 yaş üstü, engelli, emniyet, basın gibi yirminin üzerinde ücretsiz dolmuş hakkı olanlar var. Halk otobüslerinden yararlananların parasını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve belediyeler karşılaması gerekirken yük halk otobüsü esnafının sırtına yıkılmakta ve araç başına ödenen para ücretsiz taşınan yolcunun belki de yüze 20’sini karşılamıyor. Oysa ne kadar ücretsiz yolcu binmişse bunun tümü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve belediyelertarafından karşılanmalıdır. Görevini yapmayan Bakanlık ve belediyeler nedeniyle halk otobüsü esnafı ve halk mağdur ediliyor ve bu iki kesimi birbirine düşürüyorlar.” dedi.

​Haklar korunmalı

​Sorunun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini belirten Poyraz, “Bakanlık ve belediyeler sosyal devletin gereğini yapmalı ve halk otobüslerinde ücretsiz yolculuk yapmahakkını korumalılar. Bunun yolu da halk otobüsü esnafının hakkı olan parayı ödemektir. Bakanlık, ücretsiz hakkı korumalı, esnafı mağduriyetini de gidermelidir. Ne kadar ücretsiz yolcu binmişse ücreti hesaplanarak dolmuş esnafına ödeme yapmalıdır. Emek Partisi olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını ve Ordu Büyükşehir Belediyesini görevini yerine getirmeye, ücretsiz hakkını korumaya çağırıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.