EMEP, “DEĞİL BİR, ÜÇ BAKAN DA ADAY GÖSTERSENİZ Gİ-Dİ-Cİ-Sİ-NİZ!”

EMEP, “DEĞİL BİR, ÜÇ BAKAN DA ADAY GÖSTERSENİZ Gİ-Dİ-Cİ-Sİ-NİZ!”

Bakanların istifa etmeden aday olması ve makamlarını kullanmalarının tek adam yönetiminin bir sonucu olduğunu belirten Poyraz, “Tek adam yönetimine geçit vermeyeceğiz. Tek adam yönetiminin tehlikeli bir rejim olduğu bakanların istifa etmemelerinden de be

EMEP, “DEĞİL BİR, ÜÇ BAKAN DA ADAY GÖSTERSENİZ Gİ-Dİ-Cİ-Sİ-NİZ!”

​Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, AKP’nin milletvekilliği için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Ordu’dan birinci sıradan gösterilmesini son çırpınış olarak değerlendirerek, “İstifa etmeden aday olarak dolaşmayı sindirenlerin halka hayrı olmaz.” dedi.

​Seçimlere, tek oyun bile ziyan olmamasını da gözeterek Emek Özgürlük İttifakı olarak kendi adaylarıyla Yeşil Sol Parti listelerinden katıldıklarını belirten Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Bakan Özer’in sokaklarda makam araçlarıyla dolaşmasını, okulların ve diğer kurumların siyasi çalışma alanı olarak kullanmasına tepki gösterdi. Poyraz, “Seçim süresince her aday her yerde dolaşır ve oy ister. Bu, tüm adayların ayrım yapılmadan kullanabileceği demokratik bir haktır. Ancak Milli Eğitim Bakanı istifa ederek bir aday olarak sokakta halkla buluşsa, okullarda, hastanelerde gezi yapsa hiçbir şey denemez. Makam gücünü kullanarak dolaşması kabul edilemez. Zaten makam gücünü kullanarak seçim çalışması yapanların halka bir hayrı olmaz. Kendisine ve özel çevresine hizmeti olur, o kadar.” dedi.

​SON ÇIRPINIŞ

​Bakanların istifa etmeden aday olması ve makamlarını kullanmalarının tek adam yönetiminin bir sonucu olduğunu belirten Poyraz, “Tek adam yönetimine geçit vermeyeceğiz. Tek adam yönetiminin tehlikeli bir rejim olduğu bakanların istifa etmemelerinden de belli olmaktadır. Seçim, demokratik bir yarıştır. Eşit şartlarda halkla buluşma, halkın temsilini sağlama yarışıdır. Ancak görüyoruz ki, iktidar kaybettiğini anlayınca mantığa, yasalara, vicdana sığmayan uygulamalara başvurmaktadır. Bakanların istifa etmeden aday olmaları da budur. İktidar da biliyor ki, bu son çırpınışları. Ancak, bu da çare olmayacak. Değil bir, üç bakanı da liste başı yapsalar Gİ-Dİ-Cİ-Sİ-NİZ!” dedi.

​HALK KAZANACAK

​Poyraz, iktidarın tüm çabalarına karşın halkın kazanacağını vurgulayarak, “İktidar seçim yasalarında değişiklik yaptı. Bunu iktidarını kaybetmemek için yaptı ancak süreç zararına işliyor. Halk kararlı, tek adam yönetimini sonlandıracak. Yetmiyor, tek adam yönetimini bir daha filizlenmesini engelleyecek anayasa değişikliğini yapabilecek sayıda milletvekilini de meclise gönderecek. Kısacası, TEK ADAM YÖNETİMİNE GEÇİT VERİLMEYECEK, HALK KAZANACAK.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.