EMEP, “ADALET BAKANI TURİSTLİK GEZİYE Mİ GELDİ?”

EMEP, “ADALET BAKANI TURİSTLİK GEZİYE Mİ GELDİ?”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Söz uçar gider, önemli olan uygulamadır. İktidarın Bakanları Ordu’yu su yolu yaptılar. Biri geliyor, gidiyor; diğeri geliyor. Günü kurtaran cek caklı konuşmalar yapıp algı oluşturarak gidiyorlar. Dikkat çeken

EMEP, “ADALET BAKANI TURİSTLİK GEZİYE Mİ GELDİ?”

​Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Bakanların AKP adına çalışmaya geldiklerini belirterek, “Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Tıp Merkezi’nin açılacağını söylemek için gelmesine gerek yoktu, Ankara’dan da açıklayabilirdi. Geliş nedeni parti çalışması yapmak” diyerek tepki gösterdi.

img-0960.jpeg​Cumhurbaşkanının, partilerin ve bakanlarının, milletvekillerinin ne söylediğinin önemli olmadığını belirten Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Söz uçar gider, önemli olan uygulamadır. İktidarın Bakanları Ordu’yu su yolu yaptılar. Biri geliyor, gidiyor; diğeri geliyor. Günü kurtaran cek caklı konuşmalar yapıp algı oluşturarak gidiyorlar. Dikkat çeken bir gerçek var ki, gelenler iş insanlarıyla, kuruluşlarıyla görüşüp toplantı yapıyor ancak işçi ve kamu emekçileri sendikalarını ziyaret etmeyi düşünmüyorlar. Düşünmüyorlar çünkü onlar işçilerin, kamu emekçilerin dertlerini önemsemiyorlar.” dedi.

​Adalet Bakanı geldi ve gitti

img-1652.jpeg​“Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Ordu’ya neden geldi?” Adalet Bakanlığını ilgilendiren konularda neler yaptı?” sorularını soran Poyraz, “Bir Bakan geldiğinde alanıyla ilgili bir şeyler söyler, adaletsizlikleri önleme konusunda proje sunar, ilimizi ilgilendiren konularda yapılacakların planlanmasını yapar. Ordu’ya gelmeden de söyleyebileceği ve ne zaman uygulamaya gireceği Adli Tıp Merkezi açılacağına yönelik müjdesinden başka bir şey söylemedi. Acaba merak etmedi mi, Ordu’da yaşanan adaletsizlikler neler diye? Fabrikaları gezdi. Acaba oralarda işçi haklerinden söz etti mi? Sendika girişimi konusunda işyerindeki tutumu nedir sordu mu? Adaletsizlik var mı diye araştırdı mı acaba? Bakanlar hizmet için değil, parti çalışmaları için geliyor. Masrafları da Bakanlık bütçesinden karşılıyorlar. Geçen hafta da Tarım ve Orman Bakanı gelmişti. Geldi, gitti fındık fiyatını Cumhurbaşkanı açıkladı. Çünkü Bakanlar seçilmiş değil, atanmış memur konumundalar, Yetkisiz ve etkisizler. Görevleri makamlarını kullanarak parti çalışması yapmak. Yani diğerleri gibi Adalet Bakanı geldi ve gitti. Şimdi gezmek ve partisinin çalışmasını yapacak başka Bakan yolu gözlüyoruz.” dedi.

​Ordu programı AKP programıydı

​Poyraz, Bakanlardan bakanlıklarıyla ilgili Cumhurbaşkanından habersiz cümle kuramayacaklarını belirterek, “Bakan, ne zaman olacağı belli olmayan ve nüfusun artması ve gereksinim nedeniyle açılması gereken bir kurumu yatırım ve hizmet olarak sunması bir propaganda amaçlıdır ve AKP propagandası için makamı kullanmanın kamufle ediş biçimidir. Programa baktığımızda namaz kılması bile programa konulmuş ve esnaf ziyareti de cami ile AKP il binası arasındaki esnaflar. Yani geçerken uğrayalım demişler. Bu ziyaretlerin halk için olmadığını herkes biliyor.” dedi. Poyraz, “Yeni bir Bakanın gelmesini Ordu halkı dört gözle bekliyor.” diyerek ironi yapıp tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.