EMEK PARTİSİ MAHALLELERDE

EMEK PARTİSİ MAHALLELERDE

Kaya yaptığı açıklamada, “İktidarın tüm planı yerli ve yabancı sermayeye hizmet etmektir. Tüm yük işçi ve emekçilerin sırtına yıkılıyor. Enflasyon nedeniyle asgari ücret değersizleşti. İşçiler ek zam talebiyle grev ve direniş yapıyor. Emeklilerin

EMEK PARTİSİ MAHALLELERDE

Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe örgütü uygulanan ekonomi politikaları nedeniyle yaşanan yoksullaşmadan AKP iktidarının sorumlu olduğunu anlatan bildirileri mahallelerde evlere dağıtıyor.

Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, parti çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirterek, “Tek adam rejimi zamlarla halkı yoksullaştırmaya devam ediyor. Ancak sorumluluk üstlenmeme alışkanlığını sürdürüyor. Bu nedenle parti olarak ev ev dolaşarak bildirilerimizi ulaştırıyoruz. Siyaset yapmak yalnızca seçimden seçime olmuyor. İktidar halkı yoksullaştırırken hesap sormanın yeri olarak sandıkları beklemek yoksulluğu engellemiyor. Parti olarak mücadeleyi süreklileştirmenin olanaklarını zorluyoruz. Başka da yol yok.” dedi.

Kıyak sermayeye yük halka
Kaya yaptığı açıklamada, “İktidarın tüm planı yerli ve yabancı sermayeye hizmet etmektir. Tüm yük işçi ve emekçilerin sırtına yıkılıyor. Enflasyon nedeniyle asgari ücret değersizleşti. İşçiler ek zam talebiyle grev ve direniş yapıyor. Emeklilerin durumu ortada. Fındık üreticileri ise yine mağdur edildi. Maliyeti bile karşılamayan bir fiyat vererek başta Ferrero olmak üzere yerli ve yabancı tarım ve gıda tekellerinin kazanmasının yolu açıldı. Bu yaşananlardan tek sorumlu Tek Adam Rejimi ve kapitalist sistemdir. Ekonominin başına getirilen Mehmet Şimşek de sermayeye hizmet ettiklerini gizlemiyor. Ekonomist olduğunu söyleyen Erdoğan ise nas ekonomisinden faiz ekonomisine geçti. Nasıl oluyorsa önce de haklıydı şimdi de haklı. Pişkinliğe vermede üstlerine yok.” dedi.

Fındıkta üretici mağdur
Fındık politikasında üreticiyi mağdur etmeye devam edildiğini vurgulayan Kaya, Fındık alım fiyatını 82,5TL olarak açıklayan iktidar ve piyasada 75 TL’ye fındık alanlar eleştirilmesi gerekirken emeğinin karşılığını isteyen tarım işçileri günah keçisi yapılıyor. Yetmiyor, bir ay sonra fındık 100TL olacak diyerek üreticiyle dalga geçiyorlar. Enflasyon nedeniyle bugünkü 75 TL bir ay sonrasının 100TL’den daha değerli olmayacak mı? Fındık fiyatı yenilenmeli ve bugün 120 TL’den alım yapılmalıdır. Ekim ayında 100 TL, Kasım -Aralık ayında 100 TL üstünde bir fiyat üreticiyi kurtarmaz. Enflasyonu tek haneli seviyeye iki yıl sonra düşürme iddiası ortadayken olması gereken bugün 120 TL, ilerleyen günlerde de enflasyona göre fiyat artışı sağlanmalıdır. Başka söylem, vitrinlere oynayarak fındık üreticisini kandırma politikasıdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.