Eleman olmayınca ruhsata izin çıktı

Eleman olmayınca ruhsata izin çıktı

Ordu'da köylerde inşaat ruhsatı alınması için hazırlanan mimari ve statik projeler artık oda onayına girmeyecek.

İl Genel Meclisi temmuz ayı 3. birleşim toplantısı 4. gündem maddesin de yer olan 'köylerde inşaat yapmak için İl Özel İdaresi'nden inşaat ruhsatı alacak olan kişilerin hazırlattıkları mimari ve statik projede oda onayı aranmaması' konusundaki önerge görüşülerek karara bağlandı.

Buna göre, köylerde inşaat ruhsatının alınabilmesi için hazırlatılan mimari, statik, elektrik ve sıhhi tesisat projeleri oda onayına girmeden direkt işlem yapılabilecek. Kararın günün koşullarında yerinde olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, teknik eleman sıkıntısı nedeniyle uzayan prosedürlerin hızlanacağını söyledi.

Köylerdeki yapılaşmanın ruhsata bağlanması prosedürlerin tam anlamıyla oturmasının biraz zaman alacağını ifade eden Yılmaz, kararın uzun süreli olmayacağını kaydetti. İlerleyen süreçte teknik elemanların temininin sağlanmasıyla belediye sınırları içerindeki tüm işlemlerin köylerde de gerçekleştirileceğini vurgulayan Yılmaz şöyle konuştu: "Tabi ki bu uzun süreli bir karar değildir.

İlerleyen dönemlerde kırsal alanlarda da aynen belediye hudutları içerisindeki işlemler gerçekleştirilecektir. Gerekli teknik personelin bulunmaması nedeniyle işlemeleri kolaylaştırma anlamında böyle bir karar alınmıştır."
Şuan ki teknik eleman sıkıntısını başka dairelerden talep ederek karşıladıklarını hatırlatan Yılmaz, "İlçelerdeki yapılanmalarla ilgili özellikle teknik eleman yönünden büyük eksiklerimiz var.

Zaman içerisinde belli ana bölgelerden başlamak üzere, kolaylaştırıcı, köylerdeki ruhsatlar gibi, maden, kum ve taş ocaklarının tespiti gibi, teknik elemanlardan kurulacak heyetlerle bunu yapmayı planlıyoruz ve çalışıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.