Eğitim- Sen 14 yaşında

Eğitim- Sen 14 yaşında

KESK'e bağlı Eğitim-sen 14. yaşını kutluyor.

KESK'e bağlı Eğitim-sen 14. yaşını kutluyor.

   Eğitim-Sen ordu Şube Başkanı Kemal Sarı Eğitim -Sen'in 1.yaşına girdiğini söyleyerek; "Emekle, Mücadeleyle, Sevgiyle, Dostlukla, Kardeşlikle Yoğrulmuş 14 Yıl :EĞİTİM SEN 14 YAŞINDA" dedi.

Sarı yaptığı yazılı açıklamsında: Eğitim ve Bilim emekçilerinin sesi Eğitim Sen 14 yaşında. Eğitim ve bilim emekçilerinin tarihi, güzel bir gelecek, insanca bir yaşam ve demokratik bir Türkiye için yürütülen mücadelenin tarihidir.

14 yıllık mücadele geleceğe taşınacak bir çok değeri yaratırken, aynı zamanda geçmişten alınan değerlerin bugüne taşınmasında da örgütümüz başrol oynamıştır. Zira Eğitim Sen"in tarihi, eğitim ve bilim emekçilerinin yüz yıllık mücadele tarihine yaslanmış, TÖS, TÖDMF, TÖB-DER, Eğit-Der, Eğitim-İş, Eğit-Sen sürecinden aldığı gelenek üzerinden inşa edilmiştir.

Türkiye de yeşeren güzel bir gelecek umudunun 12 Eylül karanlığı altında bastırıldığı, emek karşıtı politikaların uygulama alanlarını genişletmek için tüm demokratik kitle örgütlerinin ve sendikalarının kapatıldığı yılların ardından, Eğitim Sen, eğitim ve bilim emekçilerinin bu karanlığı yırtan fiili mücadelesi sonucunda sokaklarda inşa edilmiş, sokakların sesi olarak bugünlere taşınmıştır.

Eğitim Sen, 14 yıllık tarihinde sadece sendikal hakların değil, aynı zamanda demokrasi mücadelesinin öznesi olmuş; anti-demokratik uygulamalara, toplum üzerindeki baskılara, her türlü ayrımcılığa, baskılara karşı mücadele etmiş, sendikal mücadelenin önündeki her türlü yasal engelin ortadan kalktığı, farklı kimlik ve kültürlerin kendilerini özgürce ifade edebildiği, kamusal alanda tüm kesimlerin temsil edildiği demokratik bir Türkiye yaratılması için mücadele etmiştir.

Eğitim Sen in mücadele tarihi diğer bir yönüyle de, emeğin kazanılmış haklarının ortadan kaldırılması, kamusal hizmetlerin ticarileştirilmesi, özelleştirmelere, esnek ve sözleşmeli çalışma yöntemleriyle çalışma hayatının güvencesiz hale getirilmesine, işsizliğin ve yoksulluğun artmasına karşı onurlu duruşun tarihidir.

Eğitim Sen, kamusal hizmetlerin herkes için bilimsel, demokratik, laik, parasız ve nitelikli verilmesi gerektiği anlayışı temelinde mücadele yürütmüş; nitelikli, demokratik ve kamusal eğitim mücadelesinin öncü gücü olmayı sürdürmüştür ve sürdürecektir.

Eğitim Sen, kapitalizmin tüm insani değerleri metalaştırıldığı, savaşlar, işgaller, işkenceler, yoksulluk ve açlıkla dünyayı yaşanmaz hale getirdiği bir dönemde İnsanca yaşam, eşitlik, barış ve kardeşlik talebini yükseltmiş; emperyalizmin kültürel, iktisadi, siyasi ve ideolojik ve askeri projeleriyle hesaplaşa hesaplaşa bugünlere gelmiştir.

Eğitim Sen, gericiliğe karşı aydınlığın, eşitsizliklere karşı adaletin, baskılara karşı demokrasinin, cinsiyet ayrımcılığına karşı kadınların, savaşa ve şiddete karşı her zaman barışın önde gelen savunucusu olmuştur.

Emek, demokrasi ve barış mücadelesinde Eğitim Sen 14. yaşına giriyor. Türkiye nin 14 yılında sendikal hakların, demokrasinin ve emeğin sesi olarak var olan Eğitim Sen, geçmişten bugüne taşıdığı değerlerle, yarında emeğin, demokrasinin ve barışın sesi olmayı sürdürecektir.

Eğitim Sen in güneşi, eğitim emekçilerinin yüz yıllık mücadele birikiminden ve kararlılığından aldığı güç ve güvenle aydınlık, özgür, eşit ve barış içinde bir Türkiye yi işaret etmeye devam edecektir. Eğitim emekçilerinin onurlu, başı dik örgütlü mücadelesinde nice yıllara" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.