Eğitim kampüsün inşaatı başladı

Eğitim kampüsün inşaatı başladı

Baruthane, Kalkanca ve Karasamsun Mahallelerini kapsayan 43 dönümlük alanda oluşturulan İlkadım Eğitim Kampüsü'nde 24 derslikli ilköğretim okulunun ...

Baruthane, Kalkanca ve Karasamsun Mahallelerini kapsayan 43 dönümlük alanda oluşturulan İlkadım Eğitim Kampüsü'nde 24 derslikli ilköğretim okulunun inşaat çalışmaları başladı.


İlkadım Belediyesi ve vatandaşlar arasında ülke çapında örnek olacak bir çalışmayı gerçekleştiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Eğitim Kampüsü projesinin ilk okulunun inşaat çalışmalarını inşaat çalışmalarını inceledi.

Baruthane Mahalle Muhtarı Mustafa Öztürk, Kalkancı Mahalle Muhtarı Hüseyin Ursel, Karasamsun Mahalle Muhtarı İlhan Yıldırım ve İlkadım Eğitim Derneği Başkanı Hüseyin Yıldırım ile birlikte okul inşaat alanını gezen Başkan Erdoğan Tok, projenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, ilk, orta ve lise eğitim-öğretim kurumları ile birlikte, kültür ve sportif konularda öğrencilerin yararlanacağı eğitim binalarının da inşa edileceği; halk kütüphanesi, anaokulu ve sağlık ocağının içinde olacağı bir kampüs modelinin uygulanacağı İlkadım Eğitim Kampusü'nün 24 derslikli ilköğretim okulunun inşaat çalışmalarının başlamasıyla hayat bulduğunu söyledi.


İlk, orta ve lise eğitim-öğretiminin yapılacağı kampüsün aynı zamanda kültür ve spor merkezi olarak bölgeye hizmet edeceğini belirten Başkan Tok, "Baruthane, Kalkanca ve Karasamsun'da imar çalışmaları yapılan Eğitim Kampüsü'nün çevre yolu ve otogar ana arter bağlantı yolları açıldı.

Proje kapsamında yürütülen imar çalışmaları ile açılan bağlantı yolları ile bölgede önemli bir değişim gerçekleşiyor. Bu sebeple bölgenin cazibe merkezi haline geldi ve halkımızın ve iş adamlarının bölgeye ilgisi oldukça yüksek" diye konuştu.


Eğitim Kampüsü ile amaçlarının, eğitimde kaliteyi artırmak olduğunu ifade eden Başkan Tok, "Gelişmiş birçok ülkede eğitim-öğretim kurumlarının yapılanması eğitim kampüsleri şeklindedir.

Bizler de bu düşünceyle şehir içinde daralan, küçülen ve yoğun öğrenci nüfusu ile sıkışan eğitim alanlarının daha ferah ve geniş bir ortamda faaliyet sürdürmesi için büyük bir çalışma ve çaba içersine girerek kampüs projemizi haya geçirdik. En mutlu günlerimizden bir tanesini yaşıyoruz.

İlkadım Eğitim Derneği Başkanı Hüseyin Yıldırım ve mahalle muhtarlarımızla birlikte seçildiğimiz günden bu yana çok ciddi çalışmalar içersine girdik. 43 dönümlük arsayı Eğitim Kampüsü alanına dönüştürdük. Vatandaşlarımızla kahvehanelerde ve evlerde aylarca toplantılar yaptık. Birçok evi gezerek eğitim kampüsü projesini vatandaşımıza anlattık.

Vatandaşlarımız da bu projemize inandı ve güvendi. Topladığımız arsa bağışlarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devrettik. Milli Eğitim ve Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ile komplike bir çalışma içersindeyiz. Şimdi ise 24 derslikli ilköğretim okulunun temellerini atıyoruz. Çok mutluyum. Proje çok önemli" diye konuştu.


Eğitim Kampüsü alanında geriye kalan arsaların bağışlarının bir an önce yapılması için vatandaşlara çağrıda bulunan Tok, şunları söyledi: "Vatandaşlarımızın 43 dönümlük alanda geriye kalan alandaki arsa bağışları için acele etsinler. Bir an önce buradaki diğer okulları yapmaya başlayalım. İlk okulumuzun temellerini atıyoruz.

1.5 yıl içersinde okulumuz bitecek. Eğitim adına çok büyük mücadele veriyoruz. Hayır sahibi iş adamlarımızla görüşüyoruz ve desteklerini alıyoruz. Eğitim Kampüsümüzdeki okulumuzu iş adamı Köksal Ersayın, Baruthane İlköğretim Okulumuzu ise Cemal Yeşilyurt yaptırmaktadır. Muhtarlarımızın ve İlkadım Eğitim Derneği Başkanı Hüseyin Yıldırım'ın da çok büyük desteklerini gördük. Eğitime emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten mutluyuz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.