" Egemenlik kimin ? "

" Egemenlik kimin ? "

Büyük Birlik Partisi ORDU Merkez ilçe başkanı Gökhan ŞAHİN ; ''Ülkemizin içten ve dıştan kuşatıldığı günümüzde, halkımız egemenliğinin gerçekten kimde olduğunu sorgular hale gelmiştir.'' dedi.

  Büyük Birlik Partisi ORDU Merkez ilçe başkanı Gökhan ŞAHİN ; ''Ülkemizin içten ve dıştan kuşatıldığı günümüzde, halkımız egemenliğinin gerçekten kimde olduğunu sorgular hale gelmiştir.'' dedi.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önderliğinde '' ya İSTİKLAL ya ÖLÜM parolasıyla emperyalist güçlere karşı mücadele veren aziz milletimiz, 88 yıl önce 23 Nisan 1920'de T.B.M.M'nin Ankarada açarak egemenliğe sahip çıkmıştır.'' Diyen B.B.P Merkez ilçe başkanı Gökhan ŞAHİN açıklamasında şunları belirtti:

  Günümüzdeki manzaraya baktığımızda, durum adeta tersine dönmüş ve sanki egemenlik kayıtlı-şartlı olarak milletindir, haline gelmiştir. Demokrasi diye diye mangalda kül bırakmayan bazı siyasilerimizin, demokrasi ve millet dışı bazı otoriter güçlerden medet ummaları demokrasimiz adına utanç vericidir. Konuşan Türkiye sloganıyla yeri göğü inleten, halkın kendi istediklerinin aksine konuşmaları karşısında şaşkına dönmüşler ve halk iradesini yok etmek için her türlü anti demokratik yolu mübah görmeye başlamışlardır.


Öte yandan da, halkın oylarıyla hükümet olanlar, aciziyetleri ve beceriksizlikleri yüzünden maalesef '' muktedir'' olamamışlardır. İç ve dış güç odaklarının icazetiyle iktidar olanların, halkın beklentilerine cevap vermesi zaten mümkün değildir.

  Haberleşme, bankacılık, medya, gibi birçok hayati alanda yabancı şirket ve vakıfların söz sahibi duruma getirildiği bir ortamda Milli Egemenlikten ne kadar söz edilbilir ki? Dışa bağımlılığın bu kadar ileri noktalara ulaştığı yerde bağımsızlıktan halk egemenliğinden eser kalır mı?

  Türk siyasi hayatında yer aldığı günden bu yana, ilkeli ve seviyeli siyaset anlayışıyla olaylar karşısındaki ''MİLLİ DURUŞU'' ile siyaset yapan B.B.P.'nin tavrı hep halk iradesinden yana olmuştur. Çünkü milli egemenlik halkın namusudur ve şerefidir.

  Türk milleti herşeye rağmen kendini kuşatan bütün zincirleri kıracak ve onuruyla bağımsız bir millet olarak yaşayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramlarını kutluyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.