Duy da İnan:OR-Gİ yatırım programına alınmış
Sayın AKP'li vekilimiz, ORGİ'nin etüdü, fiziblite çalışmaları çoktan yapıldı...180 Trlyn keşfi var. Ve 150 Trlyn gibi bir rakama da biteceği öngörülmekte...Enver bey hangi etüdden hangi keşiften bahsetmekte...??
İhlas haber Ajansın'dan aktrarılan habere göre Ordu Milletvekili Enver Yılmaz OR-Gİ havaalanının projesinin "Ulaştırma Bakanlığı Yatırım programına alındığını" açıklamış. Her ne kadar sayın vekil " bir süredir OR-Gi için yoğun çaba sarfediyoruz" dese dahi Orduluların BUNDAN 10 YIL KADAR ÖNCE "Havaalanı, çevreyolu ve üniversite" isimli Ordu Fm kampanyalarını, RADYO KENT'İN "BU ŞEHİR BİZİM; HAVAALANI , ÇEVRE YOLU, ÜNİVERSİTE HAKKIMIZI VERİN" adı altında her yıl öğretmenevi karşısındaki kumsalda 1 ay boyunca yapılan kampanyaları Enver bey unutsa dahi, kimse unutmadı.
Kısacası OR-Gi Sayın vekilin aktardığı gibi bir süredir değil, uzunnncaa bir süredir kavgası devam eden bir çalışma...
SAYIN VEKİL VE OKURLARA AÇIKLAMANIN ALTINDAKİ MAVİ SATIRLARA BAKMALARINI ÖNERİRİZ...
Enver Yılmaz'ın İhlas Haber Ajansı'nda yer alan açıklaması aşağıdaki gibi:
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz, Ordu ve Giresun illerinin ortak yapmayı planladığı OR-Gİ Havaalanı Projesi'nin Ulaştırma Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı.
Bir süredir OR-Gİ Havaalanı'nın bölgeye kazandırılması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini, en son 2008 yılı Aralık ayında Ulaştırma Bakanlığı'nın 2009 yılı için 'Diğer Yatırımlar' bölümüne alındığını hatırlatan Yılmaz, 16 Şubat 2009 tarihli Ulaştırma Bakanlığı Yatırım programında ise 'etüt-proje' kısmına alındığını kaydetti. Yılmaz, 2009 yılında OR-Gİ Havaalanı'nın etüt ve projelerinin tamamlanacağını, gelecek yıl ise temel atma noktasına getireceklerini vurguladı.
Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir ekibin OR-Gİ havaalanı için yerinde incelemelere başladığını belirten Yılmaz, "Havaalanı ile ilgili Ordu ve Giresun halkının çoktan hak ettiği bu projenin etüt ve proje çalışmaları 2009 yılı içersinde bitirilecek, 2010 yılında da Devlet Planlama Teşkilatı'ndan geçecektir. Kararlı bir biçimde yolumuza devam ediyor, yatırımlarımızı ve reformlarımızı sürdürüyoruz. AK Parti'nin 6 yıllık performansını görmezden gelenler vardır ama şunu bilmelidirler ki; AK Parti çözümsüzlüğün değil, çözümün adresidir. Milletimizi kimse yanıltmaya kalkmasın. Hedefimiz her alanda Ordumuzun standartlarını yükseltmektir. Bundan hangi şartlar altında olursa olsun vazgeçmemiz mümkün değildir. Ordumuzun yönü, hedefleri, bellidir. Kazanımlarımız heba edilmeyecektir, taviz de verilmeyecektir" dedi.
"SÖZÜMÜZÜ TUTTUK"
Ordu ve Giresun illerinin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine katkıda bulunacak olan havaalanının kesinlikle nizami ölçülerde, normal pisti olan bir havaalanı olarak inşa edileceğini belirten Enver Yılmaz, OR-Gİ'nin 'acil bir yatırım' olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, "Etüt ve fizibilite çalışmalarından sonra ortaya çıkacak rakamın aktarılması konusunda programa alınmış havalimanı yapılması ile ilgili hükümetimiz gereken desteği verecektir. Nitekim hükümetimiz 2009 yılı için yatırım programına alınmasına dair verdiği sözü tutmuştur" diye konuştu.
Ordu'nun fiziki coğrafyasının engebeli olması ve düz alan sıkıntısı nedeniyle havaalanı konusunun yıllar içinde sürüncemede bırakıldığını, ancak Ordu'nun bu yatırıma ihtiyaç duyduğunu kaydeden Yılmaz, yapılan incelemelerde Samsun Havaalanı'ndan yararlananların yüzde 38'inin Ordululardan oluştuğunu, Trabzon yolcularının yüzde 25'inin de Giresunlulardan oluştuğunu belirterek, "Havaalanını bölgeye kazandırmakta kararlıyız. Ordu ve Giresun, Trabzon ve Samsun havaalanlarına olan uzaklığı nedeniyle dünya pazarlarına ulaşmakta sıkıntı çekmektedir. OR-Gİ, Ordu ve Giresun'un dünyaya açılan kapısı olacaktır. OR-Gİ ile sanayicilerimiz Türkiye ve dünya pazarlarına girerek rekabet etme şansı yakalayacaklardır" şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.