DSP'den; Haklarımızı kaybedeceğiz

DSP'den; Haklarımızı kaybedeceğiz

DSP Ordu Merkez İlçe Başkanı Pervin Özcan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda ve halen Mecliste bekleyen Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'ne değinerek tepki gösterdi. Özcan, "Eğer yasallaşırsa birçok haklarımızı kaybedeceğiz" dedi

DSP Ordu Merkez İlçe Başkanı Pervin Özcan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda ve halen Mecliste bekleyen Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'ne değinerek tepki gösterdi. Özcan, "Eğer yasallaşırsa birçok haklarımızı kaybedeceğiz" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan DSP Ordu Merkez İlçe Başkanı Pervin Özcan, "Başarılı evlat yetiştiren eğitimci velilere CEZA verircesine kanun yapıyorlar.

  Bursluluk sınavı kazanan öğrenciye 3 ayda 175.YTL vererek veliden çocuk yardımı 50.YTL' yi kesmek sizce ceza değil mi ? Kadınlar için 58, Erkekler için 60 olan Emeklilik yaşının 65 e çıkartılması mezarda emeklilik değil mi ?

   Emekli olabilmek için 7.000 iş günü olan prim ödeme zorunluluğunu 9.000 güne çıkartmak, Emeklilerin maaşlarım %25-30 arasında düşürmek, Basın çalışanları, sanatçılar, infaz koruma memurları gibi çalışanların yıpranma paylarını kaldırmak, aylık geliri 140.YTL olan kişiyi dahi her ay 73.YTL sigorta primi ödemek zorunda bırakmak, hastaneye yatan hastalardan %20'ye varan katkı payı almak, tüm Dünyada yeni doğana anne sütü teşvik edilirken daha önce 6 ay olan emzirme yardımını 1 aya düşürmek, SOSYAL DEVLET ANLAYIŞINA SIĞAR MI ?" dedi.

Açıklamasında yaşadığı bir olaydan da örnek veren Özcan, "Aile Hekimliği uygulamasının pilot olarak uygulandığı Samsun'da, dahiliye polikliniğinde 5 gün sonraya randevu verildi.

  Yani özele git, paran kadar sağlık hizmeti al, paran yoksa öl diyorlar. Sosyal Devlet anlayışı bu değildir. Sayın Vekiller, SSGSS yasasına bir madde ekleyerek emekli Vekil maaşlarını artırarak 4.000'den 5118.YTL'ye çıkarttılar. Sıradan Emekli Memurun maaşını da 600. YTL *d en 3 75. YTL'ye düşürmeye çalışıyorlar. Yoksa herkese yok, varsa herkese var olsun. Bu adaletsizliğin açıklaması var mıdır ?" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.