Doğuma kar engeli !

Doğuma kar engeli !

Ordu'nun Ulubey İlçesi'nde 70 cm., köylerinde 1 metreyi geçen kar kalınlığı yüzünden dün gece rahatsızlanan doğum hastası bir kadına sağlık ekipleri 2 saatte ulaşabildi.

ORDU'da son iki gündür etkisini arttırarak sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ordu'nun Ulubey İlçesi'nde 70 cm., köylerinde 1 metreyi geçen kar kalınlığı yüzünden dün gece rahatsızlanan doğum hastası bir kadına sağlık ekipleri 2 saatte ulaşabildi.

Ulubey'e bağlı Ohtamış Köyü'ne yakınlarının yanına Samsun'dan misafir olarak gelen ve 5 aylık hamile olan Esengül Çelik (24) isimli kadın, dün akşam üzeri saat 16:00 sıralarında rahatsızlandı. Hamile kadının rahatsızlığı daha da artmaya başlayınca, saat 17:00 sıralarında köylüler sağlık ekipleriyle yeninden görüştü. Ancak kapalı olan köy yolları nedeniyle köye çıkamayacaklarını söyleyen sağlık ekipleri, belediyeden yardım istedi. Ancak belediye araçları da diğer köylerde yol açma çalışmaları yaptığı öğrenilince ancak saat 22:00'de ilçe merkezine gelebildi. Hamile kadının yakınları, 112 Acil Servis'e bir kez daha telefon ederek acil olarak ambulans istedi. Bir kez daha Ulubey Belediyesi'yle irtibata geçen sağlık ekipleri, Ulubey Devlet Hastanesi önünde Belediye ekipleriyle buluşarak, hastaya ulaşmak için 2 saatlik zorlu bir yolculuğa başladı. Önde belediye ekipleri yol açarken, hemen arkasındaki sağlık ekipleri de greyderi takip etmeye başladı. İlçe merkezinden uzaklaştıkça kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu köy yolunda durmak zorunda kalan ekipler, greyderin arkasından gitmeye devam etti. 20 kilometrelik yolu yaklaşık 3 saatte alan belediye ve sağlık ekipleri, Ohtamış Köyü'nde 1 metreyi aşan kar kalınlığı karşısında daha ilerleyemeyince, köydeki sağlık ocağı önünde beklemeye başladı. Bu arada doğum hastası kadının evine kadar giden belediye ekipleri, köylülerin de seferber olmasıyla birlikte başka bir araçla hasta kadının 112 Acil Ekipleri'ne getirmeyi başardı. Sağlık ekipleri tarafından hemen ambulansa alınarak ilk müdahalesi yapılan kadın Ulubey Devlet Hastanesi Acik Servisi'ne kaldırıldı.

Bu arada hasta kadının yakınları kapalı olan yollar yüzünden Belediye ve Köye Yönelik Hizmetleri Birliği ekiplerine "Saat beşten beri bu hastayı burada bekletiyorum. Araç bekliyoruz. Nerede oturuyoruz biz ? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilmiyiz, biz vergi vermiyormuyuz" diye tepki gösterdi. Hamile kadının Ohtamış Köyü Sağlık Ocağı önüne kaldırdıktan sonra köylüler, ambulansa aldıkları hastalarından sonra Sağlık ekipleri ve belediye ekiplerini "Allah razı olsun" diye bağırarak alkışladı.

Hamile kadının yakını olan Mustafa Sarı (32) "Hastamız doğum hastası. Sancı geçirdi ve ilerleyen saatlerde sancısı daha da arttı. Bu yüzden sağlık ekipleri ve belediyeye haber verdik. Bir ara kendimiz yaya olarak getirmeyi düşündük ama sağolsun belediye ve sağlık ekipleri zor da olsa geldi, yardımcı oldular. Basının da bize çok faydası oldu. Hepinizden Allah razı olsun. Sağolun. Yoksa hastamızı kan kaybından kaybedebilirdik. Hepinize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"Yolda kalan araçları da köylüler kurtardı"

112 Sağlı ekiplerinin Ulubey Devlet Hastanesi'ne kaldırdığı hastadan sonra ilçe merkezine çıkmak isteyen köylüler, yollarda kalan araçların da imdadına yetişti. 1 saat içerisinde aşırı kar yağışı yüzünden açılan yollar yeniden kapanınca araçlar zincirli olmasına rağmen yine yollarda kaldı. Bu kez ilerleyemeyen araçlara halat bağlayan köylüler, hem küreklerle yoldaki karları temizdi, hemde hep birlikte halatlara asılarak mahsur kalan araçları çekerek kurtardı. Gece saat 24:00 sıralarında Ohtamış Köyü'nden ambulansa alınan ve hamile kadın, saat 01:00 sıralarında Ulubey Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne yetiştirilebildi. Tedavi altına alınan 24 yaşındaki Esengül Çelik'in sağlık durumumun iyi olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum