Doğu Perinçek tutuklandı

Doğu Perinçek tutuklandı

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Ergenekon soruşturması" çerçevesinde sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Ergenekon soruşturması" çerçevesinde sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, savcılıkça ''Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi olmak ve devlete ait gizli belgeleri temin edip elinde bulundurmak'' suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Doğu Perinçek'in, nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar ifadesi alındı.

Mahkeme, Perinçek'in tutuklanmasına karar verdi.
Tutuklama kararının ardından adliye önündeki polislerin sayısı artırıldı. Bu sırada bir grup İşçi Partili ise Perinçek lehine slogan attı. Perinçek'i taşıyan araç adliyeden ayrıldığı sırada çevik kuvvet polisleri kalkanlarını kaldırarak basın mensuplarının görüntü almasını engelledi. Perinçek, Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.
Adliye önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İşçi Partisi Genel Sekreteri Nusret Senem, Perinçek'in tutuklanmasını "hukuksuzluk ve skandal" olarak niteledi.
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emniyetteki işlemlerinin ardından sorgulanmak üzere İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

"Bütün hedefte ordu var"

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınarak, uçakla İstanbul'a getirilen ve Vatan Caddesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Perinçek, adliyeye girişi sırasında, "Bütün hedefte ordu var.

  Orduyu suç örgütü yapmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu. Bu arada dün itibariyle adliyeye sevk edilen ve aralarında eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ile Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un da bulunduğu 11 şüpheli, güvenlik gerekçesiyle hakim ve savcılar tarafından kullanılan protokol kapısından içeri alınmıştı.

  Perinçek ise ana giriş kapısından, polis nezaretinde içeriye alınarak, savcılık katına çıkarıldı. Bu uygulamaya, Perinçek'in emniyette verdiği ifadeyi adliyeye getiren polis ekiplerini taşıyan aracın İşçi Partili bir grup tarafından kesilmesinin ve protokol kapısının önünde sloganlar atılmasının neden olduğu tahmin ediliyor.
Öte yandan Perinçek'i taşıyan adliye binasına yaklaştığında, gazetecilerin görüntü almalarını engellemek için bahçede bulunan basın mensupları dışarı alındı.

  Perinçek'in içinde bulunduğu araç ise ana girişin bulunduğu bahçedeki nezaret kapısına kadar yanaştırıldı ve Perinçek, polis ekiplerinin nezaretinde savcılık katına çıkarıldı. Perinçek, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.