Devletle bilek güreşi yapılmaz

Devletle bilek güreşi yapılmaz

1 Mayıs işçi bayramı fazla bir zayiat verilmeden atlatıldı. Sendikalar bir tarafta hükümet dolayısıyla devlet bir tarafta. Taksime ineriz; taksime giremezler.

   1 Mayıs işçi bayramı fazla bir zayiat verilmeden atlatıldı.
Sendikalar bir tarafta hükümet dolayısıyla devlet bir tarafta. Taksime ineriz; taksime giremezler.
   

   Türkiye devletçi anlayış ve uygulamanın ağırlıklı olduğu yapıda bir devlet. Sivil toplum örgütlerinin yönetimlerde söz sahibi olamadığı bir toplum. Nedense ne hak aramayı biliyoruz ne de tepki vermeyi. Ne de kullandığımız oyların hesabını sormayı. Toplumsal olarak eğitim sorunumuz var. Okumayı sevmeyen bir toplumuz. İçkiye, sigaraya, eğlenmeye, lay lay yapmak için kontöre para buluyoruz ama ayda 15 ytl bir kitaba vermiyoruz. Esas sorun burada başlıyor.

  Türkiye aynı zamanda bir polis devletidir. Polis emir kuludur. Emirleri uygulamak zorundadır. Ama polis eğitiminde dünya standartlarının çok altındayız.

  Amaç 1 Mayıs" ı kutlamaksa Taksim ısrarı niye? Vali ne diyor, Taksim kontrolü zor bir alan. İstanbul" da miting alanı tespit edilmiş. Buralarda istediğin gibi 1 Mayıs" ı kutlayın. Yok efendim 100 bin kişi Taksim" e ineriz. İndin mi? Sendika yöneticileri ya bu memlekette yaşamıyorlar ya da devleti tanımıyorlar. İnmek istediğin alanda olacak olayların sorumluluğunu alıyor musun? Yok efendim devlet bunu sağlamak zorunda. Provakatif eşkıyalar pusuda bekliyor. Ortalığı karıştırmak bir el silahın patlamasına bağlı. Gerisini al bakalım kontrol altına alabilirsen.

  Eşkıya bir tek Türkiye" de yok ki. AB, ABD eşkıya başı. Başımıza PKK belasını sardılar. Şimdi de Kürt- Türk dalaşını çıkarmak için bütün provakatif eylemlere parasal destek veriyorlar. Sendikacılar bu kadar basit bir oyunu görmezler mi? Türkiye" nin şu an içinden geçtiği şartları göremiyorsan o koltuklarda oturmayacaksın.
Gelelim suçlanan polise... Polis bu toplumun içinden çıkar. Çoğu istemeden işsizlik nedeniyle mesleğe giren insanlar. Bir çok insanın yaşadığı maddi sıkıntıyı birebir yaşıyorlar. Kısa bir eğitimden sonra beline bir silah oldu polis!
Hiçbir psikolojik eğitim almadan, toplumsal olayları kaldırıp kaldıramayacağı araştırılmadan, psikolojik sorunları sorgulanmadan toplumla karşı karşıya geliyor. Elinden kurtulan şanslı sayılıyor. Temeldeki sorun eğitim.
Bu memlekette siyasetçinin, bürokratın, askerin, yargıçların, hakimlerin, herkesin dokunulmazlığı vardır.
 

  Dokunulmazlığı olmayan tek grup toplumdur. Bu gerçeği hiçbir zaman unutmayalım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.