Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı

Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı

Ordu Devlet Hastanesi'nde yangın ve sivil savunma tatbikatı yapıldı.

Ordu Devlet Hastanesi'nde yangın ve sivil savunma tatbikatı yapıldı.

             
Kamu kurumlarının herhangi bir yangın, deprem ve doğal afet durumunda personelin hazır olması amacıyla Ordu Devlet Hastanesi'nde tatbikat yapıldı.

Tüm personelin katıldığı tatbikat önce hastane arka bahçesinde tahtaların tutuşturulmasıyla başladı. Hastane personelinin binadan tahliyesiyle devam eden yangın tatbikatında itfaiye ekipleri gerekli müdahaleyi yaparak yangını söndürdü. İkinci etapta yine itfaiye ekipleri hastanenin en üst katından yaralı kurtarma çalışması yaptı.

        

Hastane personelinde katıldığı kurtarma tatbikatında yaralılar, 112 Acil Servis ambulanslarıyla başka hastanelere sevk edildi. Sivil Savunma ekipleri de ağır yaralı bir personeli iplerle pencereden indirdi.

Daha sonra itfaiye görevlileri tarafından yangın çeşitleri ve söndürme teknikleri konusunda hastane personeline teorik bilgiler verilerek söndürme teknikleri gösterildi. Teker teker yangın tüplerini kullanan hastane personeli çeşitli yangın türlerini nasıl söndürecekleri uygulamalı olarak gördü.
Tatbikat sonrası bir açıklama yapan İtfaiye Müdürü Cevdet Çağlar, daha önce çeşitli kurumlarda yaptıkları tatbikatların bir tanesini daha başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Hastane personeline yangın öncesi, sonrası ve yangın sırasında neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdiklerini belirten Çağlar, "İtfaiye Müdürlüğü olarak kamu kurumlarının talepleri doğrultusunda tüm ekipleriyle birlikte yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tatbikatta A sınıfı yangın söndürme, senaryo gereği mahsur kalan kişilerin kurtarılması ve akaryakıt ve LPG tüplerinin söndürmesi konusunda uygulamalı bilgiler verildi" dedi.


Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Esat Yetermin de hastaneler çok sayıda insanın yaşadığı yerler olduğunu bu nedenle benzer tatbikatların büyük önem taşıdığını belirtti. Tatbikatın çok başarılı geçtiğini ifade eden Yetermin, bu tür çalışmaların devam edeceğini kaydetti.


Ordu Sivil Savunma Müdürü Osman Işık ise itfaiye müdürlüğü ile birlikte çok başarılı bir tatbikata imza attıklarını ifade etti. Tatbikatın gerçeğini aratmadığını belirten Işık, istekler dahilinde kamu kurumlarının benzer tatbikatlarında yer alacaklarını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.