Dereyolunu çok önemsiyoruz

Dereyolunu çok önemsiyoruz

Ordu'daki ziyaretleri esnasında tarihi 'Dereyolu Projesi'ne de değinen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dereyolu çok önemsiyoruz.

Ordu'daki ziyaretleri esnasında tarihi 'Dereyolu Projesi'ne de değinen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, karayolu ulaşımı noktasında Karadeniz Bölgesi'ndeki en önmeli yerin Ordu olduğuna dikkati çekerek, kentin ulaşım yönünden sorunlarını ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma sergilediklerini ifade etti.

   Bakan Yıldırım, "Biz gelmeden önce 2002 yılına kadar Ordu'da 48 kilometre bölünmüş yol yapılırken, biz geldikten sonra 2003'ten itibaren yapılan bölünmüş yol miktarı bunun 2.5 katı ile 308 kilometre yol yapıldı. Bu Ordu'ya ne kadar önem verdiğimizin bir kanıtıdır" diye konuştu.

150 yıllık tarihe sahip Dereyolu'na büyük önem verdiklerini de kaydeden Bakan Yıldırım, Karadeniz Sahil Yolu ile Ordu'nun doğu ve batıya rahatlıkla ulaşabildiğini, bundan sonraki süreçte İç Anadolu'ya ve oradan Güney'e ulaşmasını hedeflediklerini de kaydetti. Bakan Yıldırım, "1830'lu yıllarda Halil Rıfat Paşa'nın zamanında projelendirilen ancak bir türlü yapılamayan Ordu-Mesudiye-Niksar-Suşehri-Sivas bağlantısını (dereyolu) çok önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemde bu yıl üzerinde önemli çalışmalar yapacağız. Tarihi İpek Yolu'nun Karadeniz sahil bandına bağlayacağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum