"Denizler yaşıyor "

"Denizler yaşıyor "

EMEK Partisi dün düzenlediği bir etkinlikle Deniz Gezmişi andı. Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan EMEK Partisi Ordu İl Başkanı Coşkun Özbucak " ...

EMEK Partisi dün düzenlediği bir etkinlikle Deniz Gezmişi andı. Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan EMEK Partisi Ordu İl Başkanı Coşkun Özbucak " 06 Mayıs 1972"de dönemin askeri yönetiminin direktifiyle hukuk dışı yöntemle ve intikam duygularıyla idam edildi Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan. 36 yıl oldu. Ama unutulmadılar." dedi

  Özbucak yaptığı konuşmasının devamında "Unutulmayacaklar da. Sandılar ki, idamlarla Denizleri yok edecekler. Oysa Denizler her gün çoğalıyor.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının denize döktükleri ABD askerleri hala işgal gücü olmayı sürdürüyor. O nedenle hala Denizler olma zamanıdır. ABD ve AB emperyalizmi dünya halklarını sömürmeyi sürdürüyor. O nedenle emperyalizme karşı mücadelenin adı olan Denizler olmanın zamanıdır. İşçiler, köylüler yine aç, haklarını isteyenlere karşı acımazlık hala sürüyor. O nedenle halkın kurtuluşu mücadelesinin adı olan Denizler olma zamanıdır. Üniversiteler bilimsellikten uzak baskıcı bir anlayışı sürdüren YÖK"le yönetiliyor. O nedenle özerk, demokratik, parasız ve bilimsel üniversite için yeniden Denizler olma zamanıdır. Ülke pazarlanıyor, tüm değerler uluslararası tekellere peşkeş çekiliyor. O nedenle yeniden Denizler olma zamanıdır.

Bağımsız, demokratik bir Türkiye istemini haykıran ve bu yolda canını seve seve veren Denizler olma zamanıdır.

Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı, işçilerin, kamu emekçilerinin, üretici köylünün, gencin, kadının, işsizin tek vücut olarak mücadelede birleşip mücadele etmesi gerekir. Bunu başarmanın yolu da Denizlerin çoğalmasıyla olacaktır.

Halkın ve ülkenin çıkarı için mücadele eden Mahirler, Ulaşlar, İbolar, Sinanlar, Yusuflar, Hüseyinler, Denizler yeniden çoğalıyor. Bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde yerlerini alıyorlar.

Yusuf, Hüseyin ve Deniz"i idamlarının 36. yılında anıyor. Onların mücadelesini sürdüreceğimizi bir kez daha yineliyoruz. " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.