Demirbaş Ebeler Haftasını kutladı

Demirbaş Ebeler Haftasını kutladı

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Döndü DEMİRBAŞ "Ülkemizde her yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında Ebeler Haftası kutlanmaktadır. Ne yazık ki tüm sağlık çalışanları gibi, haftalarını kutladığımız ...

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı  Döndü DEMİRBAŞ "Ülkemizde her yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında Ebeler Haftası kutlanmaktadır. Ne yazık ki tüm sağlık çalışanları gibi, haftalarını kutladığımız ebelerimizin de dertleri, her geçen gün katlanarak artmaktadır" dedi.

DEMİRBAŞ 21 - 28 Nisan tarihleri arasında kutlanan ebeler haftası ile ilgili yaptığı açıklamada:

" Ülkemizde her yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında Ebeler Haftası kutlanmaktadır. Ne yazık ki tüm sağlık çalışanları gibi, haftalarını kutladığımız ebelerimizin de dertleri, her geçen gün katlanarak artmaktadır. Sağlık hizmetlerine en çok ihtiyacı olanlar küçük bebekler ve anne adaylarıdır. Onlara bu hizmeti götürenlerde ebelerimizdir.

  Ebelerimiz bugün hiçbir devlet memurun gitmeyi göze alamadığı köylerde ve mezralarda can güvenliğinden yoksun, sosyal imkanlardan mahrum ve çok zor çalışma koşullarında, gece–gündüz demeden hizmet vermektedirler. Hem sağlık çalışanı olmanın güçlüğünü yaşanan, hem de kadın olarak çalışma hayatında yaşanan zorluklara göğüs geren ebelerimiz, artık üvey evlat muamelesi görmemelidir.

   Ebelerimizin mesleki tanımları bir an önce yapılmalı ve görevleri dışında çalıştırılmalarına izin verilmemelidir.

Açlık ve yoksulluk sınırının her geçen gün yükseldiği ülkemizde ebelerimiz yaptıkları özverili hizmetin karşılığını alamamakta, geçim derdiyle uğraşmaktadırlar. AB ülkelerinde çalışan bir ebe ülkemizdeki meslektaşından yaklaşık olarak 7 kat fazla maaş almaktadır. Bu durum ebelerimizin emeklerinin nasıl karşılıksız bırakıldığının bir göstergesidir.

Ebelerimizin bir diğer sorunu da uygulanan farklı istihdam modelleridir. Çok zor şartlar altında hizmet veren ebelerimizin ne yazık ki bugün bir kısmı tayin yaptıramamakta, ailelerinden ayrı, iş güvencesinden yoksun bir şekilde sözleşmeli ve vekil ebe gibi modellerle kamuda istihdam edilmektedirler. Özverili hizmet sunan ebelerimize Sağlık Bakanlığının kadro vermekten kaçınmasının Bakanlığının sağlık personeline bakış açısını bir kez daha ortaya koyduğunu üzülerek görüyoruz.

  Hiç kimsenin ebelerimizi ve diğer sağlık çalışanlarını mağdur etmeye hakkı yoktur. Farklı istihdam modelleri terk edilmeli, tüm ebelerimize ve sağlık çalışanlarımıza kadro verilmelidir.

Ayrıca unutulmamalıdır ki ebelerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, gerekli tıbbi malzeme, ilaç ve fiziki mekanların kendilerine sağlanması ülkemizin geleceğine katkısı olacaktır. Ülkemizin sağlık göstergelerini daha yukarılara çıkaracaktır.

Yetkililer artık sorumluluklarının farkına vararak Ebeler Haftası"nı kutlama mesajlarıyla geçiştirmek yerine, ebelerimizin sorunlarını çözmek için adım atmalıdırlar. Yapılacak yeni düzenlemelerle, ebelerimizin çalışma koşulları ve almış oldukları ücretler acilen iyileştirilmelidir.

  Türk Sağlık-Sen olarak bizler ebelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Onların sorunlarını çözmek için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Kendileri bundan emin olsunlar. 21-28 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ebeler Haftası nedeniyle yurdumuzun dört bir yanında hizmet sunan ebelerimize teşekkür ediyoruz.

  Kendilerinin bu güzel haftalarını kutlarken, sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.